"Çığ düşmesi" denildi ama...

PKK'ye yakın internet siteleri, geçtiğimiz gün 8 kadın teröristin çığ altında kalarak öldüğünü duyurdu. Ancak MİT'e ulaşan bilgilere göre durum hiç de öyle değilmiş!Örgüt içi infaz 4 Mart 2012'de gerçekleştirildi. PKK'nın sözde yöneticilerinden olan Murat

"Çığ düşmesi" denildi ama...

PKK'ye yakın internet siteleri, geçtiğimiz gün 8 kadın teröristin çığ altında kalarak öldüğünü duyurdu. Ancak MİT'e ulaşan bilgilere göre durum hiç de öyle değilmiş!

Örgüt içi infaz 4 Mart 2012'de gerçekleştirildi. PKK'nın sözde yöneticilerinden olan Murat Karayılan, 8 kadın terörist için ölüm emri verdi. Karayılan'ın emri üzerine Zeynep Ulaş (23), Hülya Gök (22), Rozerin Bilici (24), Someyi Sofizade (25), Sümeye Polat (23), Şehdiya Zeyrik (26), Nuran Bellier (21) ve Fatma Çete (20), Kandil Dağı'ndaki ana kampa birkaç kilometre mesafede bulunan Dole Koke mevkiinde kurşuna dizildi. Karayılan, infazın örgüt içinde çözülmeye yol açmaması için de "Çığ altında kalıp öldüler" yalanını uydurdu. Ailelerin tepkisini azaltmayı amaçlayan bu açıklama ise infazdan tam 1 hafta sonra yapıldı. Konuyla ilgili olarak istihbarat birimleri araştırma başlattı.

CENAZELER YOK!
Kanlı örgütün kadınların ölümüyle ilgili ailelerine herhangi bir bilgi vermediği, ailelerden bazılarının BDP il ve ilçe teşkilatlarına giderek yakınlarının cenazelerinin akıbetini sordukları öğrenildi. Öte yandan geçen yıl 'Jeneratör gazından zehirlenerek öldükleri' açıklanan ancak örgüt içinde infaz edildikleri ortaya çıkan 5 PKK'lı kadının cenazelerinin de hala ailelerine verilmediği öğrenildi.

GAZA GELEN YALAN
Terör örgütü Hazine Şeker (31), Miyaser Marangoz (27), Leyla Gündoğdu (27), Leyla İkincisoy (18) ve Şilan Uğur (19) isimli 5 kadın terörist için Kasım 2011 yılında 'jeneratör gazından zehirlendiler' açıklamasını yapmıştı. Ancak kadın teröristin kaçarken yakalandıkları örgüt sorumluları tarafından infaz edildikleri ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler