Çiftçilere mavi yemiş fidanı dağıtıldı

İl Müdür Vekili Mustafa Mazlum, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yaşar Seyis’in de katıldığı törende fidan dikimi çiftçilere uygulamalı olarak gösterildi. Çiftçilere yüzde 90 hibe desteği sağlayan projenin 2013 yılı ödeneğinden ilk olarak Kahrama

Çiftçilere mavi yemiş fidanı dağıtıldı
İl Müdür Vekili Mustafa Mazlum, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yaşar Seyis’in de katıldığı törende fidan dikimi çiftçilere uygulamalı olarak gösterildi. Çiftçilere yüzde 90 hibe desteği sağlayan projenin 2013 yılı ödeneğinden ilk olarak Kahraman köyünde üç çiftçiye 4 dekarlık bahçe kurulumu için Bluecrop, Duke ve Nelson çeşidi bin adet mavi yemiş fidanı dağıtımı yapıldı.
 
İl Müdür Vekili Mustafa Mazlum yaptığı konuşmada, son zamanlarda maviyemiş meyvesinin sağlık açısından öneminin her geçen gün insanlar tarafından daha çok anlaşıldığını hatırlattı. Tüketimine ilişkin talebin de bu oranda arttığını belirten Mazlum, dolayısı ile bu meyvenin üretiminin daha çok önemli hale geldiğini söyledi.
 
Yaşar Seyis ise Trabzon’da doğal olarak yetişen maviyemişin iklim özellikleri ve toprak yapısı bakımından yetiştiriciliğinin diğer bölgelere göre daha avantajlı olduğunu belirterek ana ürün olan fındık ve çayın yanında tarım ürünlerimizin çeşitlendirilmesi açısından bu tür bahçelerin arttırılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler