Çiçek'ten Ermeni açılımı!

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in vefatının 8. yılı nedeniyle bir anma gecesi düzenledi.Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiçek, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan hakkın

Çiçek'ten Ermeni açılımı!

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in vefatının 8. yılı nedeniyle bir anma gecesi düzenledi.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiçek, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan hakkında çarpıcı iddiada bulundu.

Çiçek, "Yakın tarihin en büyük katliamlarından biri dünyanın gözleri önünde 1992 yılında Hocalı’da yapılmıştır. O katliama bugün Ermenistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan da katılmıştır" dedi.

Türkiye'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tesis edilmesi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirten Çiçek, şunları kaydetti:

''Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın haklarının korunması bizim dış politika önceliklerimiz arasındadır. Dağlık Karabağ sorunu Kafkaslar'daki barış ve istikrarı tehdit eden en önemli sorundur. Bu konuyla ilgili bütün devletleri ve uluslararası kuruluşları Ermenilerin haksız işgalini sona erdirmeye davet ediyoruz. Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normale dönmesinin olmazsa olmaz şartı Azerbaycan topraklarındaki işgalin kesinlikle sona ermesidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem