CHP’yi provokasyonla suçladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dünkü Rize mitingi sırasında yaşanan olaylarla ilgili, "Dün yapılanlar tamamen Rizeli’ye yönelik bir provokasyondu. İyi ki gençler burada daha farklı, onarılmaz boyutlara vardıracak, izah

CHP’yi provokasyonla suçladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dünkü Rize mitingi sırasında yaşanan olaylarla ilgili, "Dün yapılanlar tamamen Rizeli’ye yönelik bir provokasyondu. İyi ki gençler burada daha farklı, onarılmaz boyutlara vardıracak, izahı güç boyuta vardıracak bir tepki koymadı" dedi.

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Rize’nin Çayeli ilçesinde Atıf ve Fatma Ketenci çiftinin çocukları Cem Ketenci adına yaptırdıkları Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Hayati Yazıcı, ardından sahaya inerek penaltı atışı yaptı. Penaltı atışlarının ikisini gole çeviren Yazıcı, "Kaleci bana göre sağ tarafa bakıyordu. Bunu görünce sola vurarak gol yaptık" demesi üzerine alanda gülüşmelere neden oldu.

Penaltı atışı sonrası dünkü CHP mitinginde yaşanan olayları değerlendiren Bakan Hayati Yazıcı, şunları söyledi:

"Dün Rize’de kesinlikle bir provokasyon vardı. Siz Rize’de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile alakalı bir yayını, belli amaçlarla piyasaya sürülmüş bir yayını, ki onunla ilgili değerlendirme yapılmış, montaj olduğuna ilişkin bulguları yapılmış. Onu buradan banttan Rizeli’ye dinleteceksiniz. Bu Rizeli’ye işkence yapmaya kalkışmak demektir. Rizeli işkence yapacaklara prim vermez. Rizeli adildir, merhametlidir. Hak ve hukukunu koruma anlamında da kararlı duruş sergiler. Dolayısıyla dün yapılanlar tamamen Rizeli’ye yönelik bir provokasyondu. İyi ki gençler burada daha farklı, onarılmaz boyutlara vardıracak, izahı güç boyuta vardıracak bir tepki koymadı. Belli mesafede tepkilerini koymuşlar."

Bakan Hayati Yazıcı, daha sonra ilçede inşaatı devam Çayeli Gençlik Merkezi binasında incelemelerde bulunarak bina hakkında bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem