CHP'nin kasası boşaldı

Referandum ve genel seçimlerde kesenin ağzını açan CHP’de kasa boşaldı. Partinin gözü Hazine yardımına çevrildi.Kalan 12 milyon liranın genel merkezin giderlerini yıl sonuna kadar ancak karşılayacağı belirtiliyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında tüm örgütl

CHP'nin kasası boşaldı

Referandum ve genel seçimlerde kesenin ağzını açan CHP’de kasa boşaldı. Partinin gözü Hazine yardımına çevrildi.

Kalan 12 milyon liranın genel merkezin giderlerini yıl sonuna kadar ancak karşılayacağı belirtiliyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında tüm örgütlerde makam araçlarının bakımı ve parti binalarının ısıtılması ‘dönüşümlü’ olarak gerçekleştiriliyor.

AK Parti, CHP ve MHP 2012 bütçesinden toplam 131 milyon 938 bin lira devlet yardımı alacak. CHP, yüzde 38,1 artışla yardım miktarını en fazla artıran siyasi parti oldu.

ARAÇ BAKIMI SIRAYLA

Bütçesinin en önemli bölümünü Genel Merkez'in personel, haberleşme ve genel yönetim giderine ayıran CHP'nin tasarruf tedbirleri, yılsonuna doğru kendisini iyice hissettirdi. Bugün gazetesinden Ezelhan Üstünkaya'nın haberine göre CHP'nin kasasında yaklaşık 12 milyon lira olduğu, bunun da sadece Genel Merkez harcamalarını yılsonuna kadar döndüreceği belirtildi.

CHP'nin Genel Merkez, il başkanlıkları ve örgütlerin tümündeki parti ve makam araçlarının bakımı ile parti binalarının ısınmasının 'dönüşümlü' olarak gerçekleştirildiği kaydedildi. CHP, ocak ayında 38.5 milyon lira yardım alacak. Mali sıkıntı özellikle il başkanlıklarında kendisini hissettiriyor. Genel Merkez'e illerden gelen raporlarda en önemli sorun 'maddi yetersizlik' olarak öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu, partisinin mali durumunu, "CHP, büyük maddi olanakları olan bir parti değil, var olan kaynakları en verimli şekilde kullanmaya çalıştık" şeklinde değerlendiriyor.

AİDATLAR ARTTIRILDI

Hazine yardımı, CHP'nin gelirleri arasında en büyük kalem. Genel Merkez'e üyelerden tahsil edilen aidat ve bağışlar yetersiz. CHP bu nedenle yeni tüzükte aidatları artırdı. Henüz parti içinde tartışılan taslak tüzükte, parti üyelerinden alınan 1,20 - 60 TL arasındaki yıllık aidat, yılda 12 - 120 TL şeklinde düzenlendi.

ÜÇ PARTİYE 131 MİLYON LİRA

Hazine yardımından, seçimlerde yüzde 10 barajını aşan AK Parti, CHP ve MHP yararlanacak. Üç parti, bütçeden toplam 131 milyon 938 bin lira yardım alacak. Hazine yardımının en geç 10 Ocak 2102'ye kadar partilerin hesabına aktarılması gerekiyor. Buna göre, AK Parti, 74 milyon 130 bin lira, CHP, 38 milyon 504 bin lira, MHP, 19 milyon 301 bin lira yardım alacak.

Hazine yardımının seçim barajına göre üç parti arasında paylaşılmasına en büyük tepki Meclis'e bağımsız adaylarla giren ve Hazine yardımından yararlanamayan BDP'den geliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem