CHP'nin gözü bu iki kentte!

Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün aday gösterildiği İstanbul'a 30 Mart'a kadar sekiz kez gitmiş ve 19 ayrı ilçesinde konuşma yapmış olacak. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan sonra özel önem ayırdığı diğer kent ise Manisa oldu.Üç kez geldi, 9 ilçesinde konuştuK

CHP'nin gözü bu iki kentte!

Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün aday gösterildiği İstanbul'a 30 Mart'a kadar sekiz kez gitmiş ve 19 ayrı ilçesinde konuşma yapmış olacak. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan sonra özel önem ayırdığı diğer kent ise Manisa oldu.

Üç kez geldi, 9 ilçesinde konuştu

Kılıçdaroğlu, üç kez geldiği Manisa'nın ise 9 ayrı ilçesinde konuşarak, kampanyası boyunca İstanbul'dan sonra en çok Manisa'yı ziyaret etmiş oldu. Kılıçdaroğlu, partinin genç ve yeni yüzü olan 2011 yılından bu yana milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Özgür Özel'in seçimi kazanmasına özel önem verdiğini böylece göstermiş oldu. Kılıçdaroğlu, Manisa'nın merkez ilçeleri Şehzadaler ve Yunusemre'nin yanı sıra Salihli, Turgutlu, Gölmarmara, Saruhanlı, Soma, Kırkağaç ve Akhisar'da konuştu.

İlk kez büyükşehir statüsünde

İlk kez büyükşehir belediyesi statüsünü kazanan Manisa'da tüm ilçe, belde ve köylerde yaşayan seçmenler Büyükşehir Belediye Başkan adayı için oy kullanacak. Manisa'da 30 Mart günü kurulacak 3 bin 742 sandıkta 995 bin 797 seçmen oy kullanacak. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Manisa'da Ak Parti birinci parti olurken, CHP ikinci, MHP ise üçüncü parti olmuştu. Üç parti arasında çekişmenin yaşandığı Manisa'ya, kazanma şansının yüksek olması nedeniyle CHP yönetimi özel önem veriyor.

İzmir'in bütün olanakları Manisa için

Kılıçdaroğlu, dün 5 ayrı ilçesinde mitingler düzenlediği Manisa'da, Belediye Başkan adayı Özgür Özel'e neden oy verilmesi gerektiğine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, şunları kaydetti:

"Özgür Özel, genç, dinamik, tuttuğunu koparan, Manisa'yı çok iyi bilen, Manisa'ya hizmet etme aşkı olan birisi. Yolsuzluğa bulaşmış bir iktidara oy mu verilir Allah aşkına? Hesabını veremeyen iktidara oy mu verilir? Özgür Özel, özelliği şu: Manisa'da toplayacağım her kuruşun hesabını vereceğim, her ay yayınlayacağım diyor. Biz nasıl Türkiye'de temiz siyaset istiyorsak yerelde de temiz, sosyal belediyecilik olacak. Özgür Özel Manisa'yı bir kültür kenti haline getirmek istiyor. Manisa, bir sanayi kenti ama Manisa kültür kenti olmayı da hakediyor. İzmir'e yakın, İzmir'e komşu, İzmir'in bütün olanaklarının Manisa için de olmasını istiyor. Her konuda çaba harcıyor, çaba gösteriyor. Biz iktidar partisinin önündeyiz şu an. Yapılan bütün anketler Manisa'da CHP'nin birinci parti olduğunu gösteriyor. Kul hakkı yiyen bir siyasi iktidara oy verirseniz, çaldığından daha fazlasını çalacaktır. Diyecektir ki ben hırsızlık yaptım ama yetkiyi halktan aldım diyecektir. Hepimiz sandığa giderken elimizi vicdanınımıza koyup yeniden düşünmek zorundayız. Temiz Türkiye için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, demokrasimiz için."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem