CHP’lilerden ‘kadına şiddet’e protesto

CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Macide Arıkan, "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.Kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çeken Arıkan, “Öldürülen kadı

CHP’lilerden ‘kadına şiddet’e protesto

CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Macide Arıkan, "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Kadına yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çeken Arıkan, “Öldürülen kadın sayısı, 2002'de 66 iken, 2012'de 165, 2013'ün ilk 10 aylık diliminde ise 168'e çıkmıştır. Evli kadınların yüzde 39'u fiziksel, yüzde 15'i, cinsel şiddete ve yüzde 44'ü de duygusal istismara maruz kalmaktadır" dedi.

Arıkan, "Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için 'Böyle gelmiş, böyle gider' diyenlere karşı, 'Yeter artık' diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, sevgiyi örgütlemek amacıyla 'Kelebekler özgürdür' diyoruz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de her türlü şiddet, hak ve hukuk ihlali, ayrımcılık ve her alandaki şiddetin, uluslararası sözleşme ihlali olduğunu savunarak, "Hiçbir ibadet, insanın insana yaptığı şiddeti cennete taşımaz" dedi.

Toplantıda, kadına yönelik şiddete teatral gösteri ile dikkat çekildi.

Basın toplantısı boyunca, elinde bıçak olan Bursa İl Genel Meclisi Üyesi Selim Argın, sürekli boğazından tuttuğu CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin'i temsili olarak defalarca bıçakladı.

Selim Argın, kimi zaman da Ayşe Şahin'in saçını çekerek temsili olarak şiddet uyguladı. Söz konusu gösteri yaklaşık yarım saat sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler