CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

Uşak merkezde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonuna kamyonlarla gelen grup önce benzinliğe giriş çıkışları kapattı, ardından gelen iş makineleri ise istasyon girişine hendekler kazarak araçların girmesini engelledi. Olayın, kiracısı ile anlaşmazlığı

CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

Uşak merkezde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonuna kamyonlarla gelen grup önce benzinliğe giriş çıkışları kapattı, ardından gelen iş makineleri ise istasyon girişine hendekler kazarak araçların girmesini engelledi. Olayın, kiracısı ile anlaşmazlığı olan CHP Uşak milletvekili ve işadamı Özkan Yalım'ın çalışanları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Benzinliği işleten firma ile kira sözleşmelerinin sona erdiğini belirten Milletvekili Özkan Yalım telefonla yaptığı açıklamada, "İstasyonun mülk sahibi benim. Kiracı ile sözleşmemiz sona erdi. Ve biz de istasyonda tadilat çalışması başlattık" diye konuştu. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'a ait olan ve bir süre önce bir firmaya kiraya verildiği öğrenilen istasyonda yaşanan olay güvenlik kameralarına da yansıdı.

İŞ MAKİNELERİ İLE İSTASYON GİRİŞİNE HENDEKLER AÇILDI

Olay, bu sabah 05.30 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mülkiyeti CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'a ait olan akaryakıt istasyonu, bir süre önce bir firma tarafından kiralanarak işletilmeye başlandı. Bir süre sonra kiradan dolayı anlaşmazlık yaşayan mülk sahibi CHP'li vekil Özkan Yalım ile kiracı firma mahkemelik oldu. Bu gün sabah saat 05.30 sıralarında ise bir anda konvoy ile akaryakıt istasyonuna giren bir grup, dorseleri pompaların önüne çekip TIR'lardan ayırdıktan sonra iş makinesi ile de akaryakıt istasyonunun girişini kazmaya başladı. Güvenlik kamerası tarafından da an be an kaydedilen olaylar çalışanları şaşırtırken ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri akaryakıt istasyonu çevresinde güvenlik önlemi aldı.

KENDİSİ İŞLETMEK İSTEDİ

Yaşanan olay sonrası kiracı konumunda bulunan firma yetkilileri, "Yaşanan her şey ortada, son sekiz yılda istasyonu sıfırdan Türkiye çapında her yıl ödül alan bir noktaya getirince aynı zamanda CHP Uşak Milletvekili olan Özkan Yalım firmayı erken tahliye edip kendisi işletmek istedi. Bu Yüzden Anadolu Petrol firmasıyla tahliye konusunda anlaşamadı. Bu konuda açtığı tüm davaları da kaybetti. Kira konusunda her türlü anlaşma yolunu denememize rağmen anlaşmadan uzak duran Özkan Yalım resmi bir karar çıkartamayınca bu sabah saatlerinde bu yola başvurmuştur. İki üç gün önce uzlaşma adına kendisiyle görüşmeye gittiğimizde bizleri tehdit ederek, bundan sonra "kendi yasalarımı uygulayacağım, herkesin canı tatlıdır, ayağınızı denk alın" diyerek son cümlesini söylemiştir. Sonuç olarak bu sabah erken saatlerde baskın yapar gibi onlarca adamı ve iş makinesi ile burayı bu hale getirmiştir. Her alanda demokrasi, adaleti ve hukukun üstünlüğüne dem vuran itibarlı bir partinin milletvekili bunu nasıl yapabilir. Kendisine vekalet veren Uşak halkını, böyle vekiller mi temsil etmelidir?" diyerek gerekli yerlere yasal müracaatlarını yaptıklarını belirttiler.

Polisin bölgede güvenlik tedbiri aldığı olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, bir süre sonra istasyondaki iş makinesi ve dorselerin çekildiği görüldü.

TEHDİT ETTİĞİMİ İSPATLASINLAR MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKIRIM

Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım, yaşanan olayda büyütülecek bir durumun olmadığını belirterek, "Bahse konu istasyon benim mülkümdür. Kiracı firmanın kira süresi 17 Eylül 2015 günü sona ermiştir. Firma şu anda benim mülkümde gaspçı durumundadır. Markasını sattığı akaryakıt şirketi de şu anda bu istasyona yakıt vermiyor. 18 Eylül günü bu akaryakıt firması ile ben sözleşme imzaladım. Bugün de tadilat çalışmasına başladım. Kimseyi tehdit etmedim. Ben milletvekiliyim. Tehdit ettiğimi ispatlasınlar milletvekilliğini bırakırım. Aksine firmanın müdürü tarafından benim çalışanlarım tehdit edilmiştir. Bunlar polis kayıtlarında varmış" diye konuştu.

CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

CHP’li vekilin çalışanları akaryakıt istasyonunu bu hale getirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem