CHP'li vekilden polise: Seni bitiririm

Mersin'de karayolunu trafiğe kapatmak isteyen grup, kendilerine engel olan polise kaldırım taşları ile saldırınca biber gazı devreye girdi. Gazdan etkilenen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Allah belanızı versin" diye polise çıkıştı.Daha sonra polis

CHP'li vekilden polise: Seni bitiririm

Mersin'de karayolunu trafiğe kapatmak isteyen grup, kendilerine engel olan polise kaldırım taşları ile saldırınca biber gazı devreye girdi. Gazdan etkilenen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Allah belanızı versin" diye polise çıkıştı.

Daha sonra polis müdürünün yanına giden Atıcı, "Bana bak, bu insanların elinde silah yok. Bunlara bir şey olursa seni bitiririm, yemin ediyorum seni bitiririm. Terbiyesizlik yapmayın" dedi.
 
CHP'li vekilden polise: Seni bitiririm
 
Kredi borçlarını ödeyemedikleri için tarlalarına haciz geldiği iddiasıyla eylem yapan grup, karayolunu trafiğe kapatmak isteyince arbede yaşandı. Polise taş ve sopa atan grup, biber gazı ve tazyikli su sıkılarak dağıtıldı. Mersin Ziraat Odası ve Akdeniz Örtü Altı Sebze Birliği'nce D-400 karayolunun Kazanlı beldesi kavşağında çiftçilerle, bazı sivil toplum örgütü ve parti temsilcileri toplantı. Grup, burada ellerindeki pankartlarla slogan atarak tarım politikalarını eleştirdi.
 
Çiftçilerin eylemine, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP il örgütü otobüsle gelerek destek verdi. Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel burada yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası tarafından çiftçilere kredi borçlarını ödemediği için icra takibi başlatıldığını belirtti.
 
Gökçel, kurulma istenen sülfirik asit tesisinin insan sağlığı ve çevreye zararlı olduğunu ifade ederek kararların tekrar gözden geçirilmesini istedi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, tarım arazilerinin arasına üreticilerin karşı çıkmasına rağmen sülfürik asit üretim tesisi kurulacağını söyledi. Atıcı hükümeti eleştirdi.
 
Konuşmaların ardından düzenleme komitesi, katılımcılardan dağılmalarını istedi. Ancak eylemciler dağılmayıp kara yoluna kadar kol kola girerek yürüyüşe geçti. Polis ise kalabalığı dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruptaki bazı kişiler, polisin bulunduğu bölgeye taş ve sopa fırlatmaya başladı.
 
Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Yaşanan arbedenin ardından TOMA'nın önüne çıkan Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise polislerle tartıştı.
 
Polis müdürüne çıkışan Atıcı,"Bu insanların elinde silah yok. Eğer bu insanlara bir şey olursa seni bitiririm, yemin ederim seni bitiririm. Önce bana sıkacaksın terbiyesizlik yapmayın" diye konuştu. Polis müdürünün kalabalığı provake edenlerin olduğunu söylemesi üzerine Atıcı "Onları ayırmak senin görevin" ifadesini kullandı. Kalabalık Atıcı ve Gökçel'in uyarısı üzerine daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler