CHP'li vekilden pankartlı eylem!

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda açtığı pankart ile Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un, “kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum” sözlerine tepki gösterdi.Mecl

CHP'li vekilden pankartlı eylem!

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda açtığı pankart ile Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un, “kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum” sözlerine tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da yerinden söz alarak konuşan CHP’li milletvekilleri Yakut’un sözlerini eleştirdi.

Yakut’un sözlerine tepki gösteren CHP’li Yılmaz, “Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, Çocuk Hakları Toplantısı'nda kız ve erkek öğrencilerin karma öğretimine gelecek dönem son vereceklerini söylemiştir. Yine, kız ve erkeklerin ayrı binalardaki yurtları yerleşke olarak dahi ayrılmıştır. Öğrenci evlerine baskınlar yapılmakta, özel hayata müdahale edilmektedir. BDDK ve Diyanet İşleri birlikte toplantı yapmışlar, bankacılık sisteminin artık fetvalarda yürütüleceğine karar vermişlerdir. AKP maskesini indirmiştir. Ilımlı İslam'ı aşarak radikal şeriat devletine doğru gitmektedir. Buna Türk milletinin laik, çağdaş, demokratik düzenini savunan milletvekilleri olarak ve Türk halkının da izin vermeyeceğini buradan ilan etmek istiyorum” diyerek elindeki pankartı açtı.

Yılmaz’ın açtığı pankartta, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözünün yer alması dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de, “Bu gidişle öğretmenleri de ayıracaksınız; başörtülü, başörtüsü olmayan öğretmenlerin yanı sıra kadın erkek öğretmenler olarak da ayrılacak öğretmenler. Öğretmenler odalarımızı ayıracaksınız. Andımızı kaldırdınız, herhâlde içinde ‘kahraman Türk milleti’ diye sözcükler geçen ‘kahraman ırkım’ diye sözcükler geçen Mehter Marşı'nı da, İstiklal Marşı'nı da yavaş yavaş kaldırırsınız; kendi kendinize bir düzen kurmuş olursunuz diye düşünüyorum” diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem