CHP'li vekilden Halkbank'a hediye şoku

Halkbank'ta hediye şokuBüyük Rüşvet operasyonuyla sıkıntılı günler yaşayan Halkbank, milletvekillerine gönderdiği yılbaşı hediyesiyle de tartışmaya neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Picasso koleksiyondan değerli bir kalem ve marka bir aja

CHP'li vekilden Halkbank'a hediye şoku

Halkbank'ta hediye şoku

Büyük Rüşvet operasyonuyla sıkıntılı günler yaşayan Halkbank, milletvekillerine gönderdiği yılbaşı hediyesiyle de tartışmaya neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Picasso koleksiyondan değerli bir kalem ve marka bir ajandayla bankanın sadece milletvekilleri için toplamda 150 bin lirayı aşan masraf yaptığını belirterek, hediye setini iade etti. Oran, geçen yıl da Emniyet İstihbarat Şube Müdürü’nün gönderdiği markalı kemer ve cüzdanı iade etmişti.

Halkbank TBMM Şubesi’nce milletvekillerine gönderilen yeni yıl hediyesi Picasso Art Collection marka bir kalem ve Nina Ricci marka ajandadan oluştu. İlke olarak değerli hediye kabul etmeyen CHP’li Oran, fiyat araştırmasının ardından bir yazıyla paketi banka şubesine geri gönderdi. Oran, iade yazısında “Sembolik anlamı olmayan ve maddi değeri yüksek hediyeleri kabul etmiyorum ve bu nedenle 400 lira civarında maliyeti olduğu anlaşılan hediyelerinizi de tarafınıza iade ediyorum. Hediye kayıtlarınızda gerekli düzeltmeyi yapmanızı dilerim” dedi.

HALKIN SORUNLARIYLA İLGİLENSİN

Oran, yaptığı değerlendirmede de şunları söyledi:“Halkbank, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, KOBİ’lerin bankası olacağına AKP döneminde nelerle uğraştığı ayakkabı kutusu koleksiyonlarına özel önem vermesiyle ortaya çıktı. Böyle bir dönemde milletvekillerine toplam değeri 150 bin lirayı aşan hediye göndermek ne anlama geliyor Allah aşkına! Sen git esnafa vatandaşa düşük faizli kredi ver. Onların istediği parayı vermek için binbir dereden su getirmelerini isteme yeter.

Halk, ‘Süleyman oradan 2 milyon gönder’ diyerek yandaş medyada mensuplarının maaşlarının ödenmesini sağlayan Halkbank’ın Genel Müdürü’nü de evinden çıkan 4,5 milyon doları da unutmayacak. Halkbank’ın artık halkın sorunlarıyla ilgilenmesinin zamanı gelmiştir. Hükümetin çuvalladığı ve ikiyüzlü politikalarının ortalığa saçıldığı her dönemde sığındığı faiz lobisi, küresel güçler safsatasını da artık kimse yutmuyor. Türkiye’deki 49 bankanın 35’inde zaten şu an bile yabancıların hissesi var ve üstelik Halbank’ın hisselerinin yüzde 49,5’i zaten küresel borsalarda işlem görüyor. Yani Halkbank’ın hisselerinin yarısı zaten yabancıların müdahalesine açık durumda.”

Oran, geçen yıl da Emniyet İstihbarat Şube Müdürü’nün gönderdiği markalı kemer ve cüzdanı iade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler