CHP'li İnce'den şok iddia

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adana’da durdurulan TIR’lara ilişkin, “Bu olay ve daha önceki olaylar Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, MİT aracılığıyla Suriye’deki terör örgütlerine silah taşıdığı iddialarını güçlendirmektedir. Bu, hükümeti ve birçok

CHP'li İnce'den şok iddia
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adana’da durdurulan TIR’lara ilişkin, “Bu olay ve daha önceki olaylar Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, MİT aracılığıyla Suriye’deki terör örgütlerine silah taşıdığı iddialarını güçlendirmektedir. Bu, hükümeti ve birçok kamu yöneticisini de savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanına taşır” iddiasında bulundu.
 
İnce, Adana’da durdurulan TIR’lara ilişkin yaptığı açıklamada AK Parti Hükümetini sert sözlerle eleştirerek şöyle dedi:
 
“Dün Adana’da jandarma tarafından durdurulan ve Suriye’ye silah taşıdığı anlaşılan TIR’lar hakkında AKP ve Hükümet yetkililerinin açıklamaları, var olan sorunun boyutlarını, olası sonuçlarını anlamaktan uzak, sorumsuz ve tehlikelidir. Çünkü bu olay ve daha önceki olaylar Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, MİT aracılığıyla Suriye’deki terör örgütlerine silah taşıdığı iddialarını güçlendirmektedir. Bu olaylar Türkiye’ye uluslararası alanda terörü destekleyen bir ülke konumuna getirecektir. Ana muhalefet partisi olarak uzun zamandır bu konuda hükümeti uyarmamıza rağmen, gerekli adımları atmadığını görmekteyiz. Bu nedenle Türkiye; uluslararası alanda terörü destekleyen, Suriye’de akıtılan kanda taraf olan bir ülke imajı oluşmuş bulunmaktadır.Bu TIR’ları yasal olmayan biçimde Suriye’ye kadar götürebilirsiniz. Ama bu TIR’ların yolculuğu orada bitmez. Bu, hükümeti ve birçok kamu yöneticisini de savaş suçlusu olarak Lahey Adalet Divanına taşır. Böylesi bir durumda yargılanan sadece bu kişiler olmayacaktır, yargılanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır.”
 
“HÜKÜMETİN YÜCE DİVAN’DA YARGILANACAĞINI BİLİYORUZ”
 
Hükümetin Yüce Divan’da hesap vereceğini, yargılanacağını ileri süren İnce, “Ancak Lahey Adalet Divanında yargılanma, Türkiye Cumhuriyetinin geleceği açısından onarılamaz bir tarihsel ayıp olacaktır” dedi.
 
İnce, şöyle devam etti:
 
“8 Kasım 2013 tarihinde Adana’da bomba yüklü araç yakalandı, sorgulamadınız. Bu
bombalar nerden geliyor, nereye gidiyor, bu bombalar kimin sorgulamadınız, kamuoyuna açıklama yapmadınız.
10 Mart 2010 tarihinde ‘Ankara’da bomba yüklü kamyon paniği’ haberlerini okuduk. Şimdi ise TIR’ları aratmıyorsunuz.
İnsani yardımı aratmamanın gerekçesi nedir?
Aratmadığınıza göre demek ki bu TIR’ların silah taşıdığı iddiası doğrudur.”
 
“EĞER BU MALZEMELER HOCAOĞLU MİNİ MARKETİN MALLARI İSE...”-
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “TIR’daki malzemenin ne olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez” şeklinde açıklama yaptığını ifade eden İnce, “Eğer bu malzemeler Hocaoğlu mini marketin malları ise, Van çay bayisinin çayları ise, bir giyim mağazasının kravatları ise elbette kimseyi ilgilendirmez, sadece Hüseyin Çelik’i ilgilendirir!
Ama bizim vergilerimizle El Kaide’ye, Nusra’ya, Özgür Suriye Ordusuna silah gönderiyorsanız, Başbakan’ın ifadesi/itirafıyla lojistik destek veriyorsanız, Türkiye’nin başını belaya sokmayın dediğimiz halde, ülkemizin başını belaya sokuyorsanız bizi, hepimizi o TIR'lar ve TIR’lardaki malzeme ilgilendirir” dedi.
 
“Resmi belgelerde de görülmüştür ki Suriye’ye Türkiye 47 ton silah satmıştır” ifadesini kullanan İnce, şöyle devam etti:
 
“Siz bu bilgiler karşısında herkesin aklıyla alay eder gibi onlar spor silahı açıklamasında bulunuyorsunuz. Siz bizi kendiniz gibi saf, kandırılabilir mi zannediyorsunuz?
Türkiye’yi terörü destekleyen bir ülke iddiasıyla karşı karşıya bıraktınız.
Türkiye’yi uluslararası istihbarat örgütlerinin ajandalarının başına yerleştirdiniz.
Aklınızı başınıza alınız ve gerçekleri gizlemeyin. Çünkü gerçek öyle ya da böyle mutlaka ortaya çıkar. Geriye sizin yalanlarınız, ellerinizdeki kan kalır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler