CHP'li başkan adliyeye sevkedildi!

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi'nde, ’İhaleye fesat karıştırma, ihale yolsuzluğu’ iddiasıyla iki gün önce gözaltına alınan Belediye Başkanı CHP’li Cemburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 10 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'n

CHP'li başkan adliyeye sevkedildi!

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi'nde, ’İhaleye fesat karıştırma, ihale yolsuzluğu’ iddiasıyla iki gün önce gözaltına alınan Belediye Başkanı CHP’li Cemburak Özgenç'in de aralarında bulunduğu 10 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla jandarma tarafından başlatılan ve polisin desteklediği operasyon önceki gün yapıldı. Uzun süredir teknik takip yapılan belediye personeli ve bunlarla iş yapan firma sahiplerinden oluşan şüphelilerin işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. İki gün süren soruşturma sonrası şüpheliler bu sabah adliye sevk edildi. Operasyon kapsamında Gazipaşa Belediye Başkanı CHP’li Cemburak Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Taşlı ve Rıfat Sönmez, Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan, Temizlik İşleri Müdürü Cavit Yurdaer, Özel Kalem Müdürü Mukkadder Çelik, Fen İşleri Şubesi çalışanı Oğuzhan Sönmez ile belediyeye iş yapan müteahhit firmalardan Şerafettin Lordoğlu, Bedri Güven, Hüseyin Şengöz saat 07.00 sıralarında adliyeye getirildi. Geniş güvenlik tedbirleri arasında adliyeye alınan zanlılar savcıya ifade verecek. Gözaltında olan Lordoğlu'nun sekreteri Dilek Yılmaz ise savcılık ifadesinin ardından dün akşam serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ile birlikte 10 kişi, "İhaleye fesat karıştırma, ihale yolsuzluğuö iddiaları ile suçlanıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Gazipaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıfat Sönmez, 25 Haziran'da 17 yaşındaki S.B.'ye 'cinsel istismar' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcsı Mehemt Emin Kurt'a ifade veren Sönmez, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler