CHP’den "MİT" tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Kabataş olayının rüşvet ve yolsuzluk olayını örtmek için kullanılan en büyük olay olduğunu savundu.İnternet yasasını Cumhurbaşkanı’nın onaylamasını da eleştiren Altay, “Cumhurbaşka

CHP’den "MİT" tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Kabataş olayının rüşvet ve yolsuzluk olayını örtmek için kullanılan en büyük olay olduğunu savundu.

İnternet yasasını Cumhurbaşkanı’nın onaylamasını da eleştiren Altay, “Cumhurbaşkanı kusurlu bir yasayı onaylayarak açıkça kusur işlemektedir. Cumhurbaşkanlığı’nda artık işler şifai yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nı hassasiyete davet ediyorum. Bilmelidir ki onun bu görevi ile ilgili muhatabı TBMM Başkanlığı’dır. Görev süresinde önüne gelen 800 yasanın sadece 4’ünü TBMM’ye gönderen bir Cumhurbaşkanı’nın artık yansız olduğundan, Anayasa’ya sadakat ile bağlı olduğundan bizim ciddi kaygılarımız vardır” diye konuştu.

MİT YASA TEKLİFİ

MİT Yasa Teklifi ile ilgili eleştirilerde bulunan Altay, “Türkiye’de yaşayan her bir birey bir yere zimmetlenecek. İsterseniz TİB’e, isterseniz MİT’e zimmetlenin. MİT ile ilgili bilgi belge sızdırmak, yalanlama yapmak, haber yapmak, konuşmak dahi yargı sebebi sayılacak ve MİT’e bir yargı muafiyeti getirilecek. Bu yasa ile Başbakan görevde bulunduğu süre içinde hesap verilebilirlik kuralını tümüyle ortadan kaldırmaktadır. MİT Başbakan’ın özel örgütü durumuna getiriliyor. Artık önümüzdeki haftalarda ‘Türkiye’de otoriter bir yönetim var’ denilmeyecek, diktatörlükten bahsedilecek” şeklinde konuştu.

ÖYM’LERİN KALDIRILMASI

ÖYM’lerin kapatılmasını da içeren torba teklifin TBMM’de görüşüleceğini hatırlatan Altay, “Başbakan’ın bu yasa teklifi ile samimi olmadığı, ÖYM’lerle ilgili yasanın 17 Aralık soruşturması kapsamındaki suçluları korumaya, yakalanan paraları geri almaya yönelik bir yasa olduğu açıkça ortadadır” ifadelerini kullandı.

Levent Gök’ün Ankara’da olağanüstü hal uygulaması yapıldığı yönündeki açıklamalarına değinen Altay, “Ankara’nın metropol ilçelerinde yaşayan yaklaşık 4 milyon insan potansiyel suçlu olarak algılandı. 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla 27 Şubat’a kadar herkes aranabilecek. Bu karar olağanüstü hal kararının ötesinde bir karardır. Ankara’da sıkıyönetim vardır. Ankaralılardan bir tepki almasını bekliyoruz. Milletvekilimiz Levent Gök bu kararın iptali yönünde girişimlerde bulunacak” dedi.

Altay, İnternet Yasası ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne büyük bir ihtimalle gideceklerini açıkladı. Fatih Hilmioğlu’nun tahliye kararı ile ilgili olarak ise Altay, “Bugünün bizi tebessüm ettiren haberi budur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler