CHP'den mecliste kafa karıştıran sorular!

 CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Zaman gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan'ın Gezi olayları sürecinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nde kamuoyuna yansıyan bira kutusu görüntülerinin daha sonradan çekildiğine ilişkin iddiasına benzer bir iddiayı TBMM

CHP'den mecliste kafa karıştıran sorular!

 CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Zaman gazetesi İstihbarat Şefi İbrahim Doğan'ın Gezi olayları sürecinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nde kamuoyuna yansıyan bira kutusu görüntülerinin daha sonradan çekildiğine ilişkin iddiasına benzer bir iddiayı TBMM gündemine taşıdı.

Özel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ayrı ayrı yönelttiği soru önergelerinde, bir TBMM bürokratının camiyi ziyaretinin hemen ardından bira kutusunun camiye yerleştirildiği iddiasını sordu. Özel, ayrıca söz konusu bürokratın  Kemal Öztürk'le tanışıklığı olup olmadığına ilişkin soruyu da Arınç'a yöneltti.


Yayınlanmasından hemen önce TBMM bürokratları ziyaret etti mi?


Zaman gazetesi İstihbarat Şefi Doğan'ın Gezi olayları süresince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetinin sıkça dile getirdiği Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nde alkol kullanıldığına ilişkin iddialar ve Anadolu Ajansı tarafından camide bir bira kutusunun servis edildiği fotoğrafların daha sonradan çekildiğine ilişkin iddiaları farklı bir boyut kazandı. CHP'li Özel, TBMM Başkanlığı'na iki ayrı soru önergesi sunarak, bu iddialara yanıt aradı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelttiği önergesinde, "Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ndeki Anadolu Ajansı'nın bira kutusunun görüntülerini yayınlamasından hemen önce TBMM bürokratları tarafından herhangi bir ziyaret gerçekleştirilmiş midir? Bu ziyaret ne zaman, kim ya da kimler tarafından gerçekleştirilmiştir? Ziyaret TBMM Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde mi gerçekleştirilmiştir? İddia edilen ziyarette söz konusu bürokrata kimler eşlik etmiştir? Bu kişiler öne sürüldüğü gibi Anadolu Ajansı personeli midir?" diye sordu. Özel, "TBMM’de görevli bürokratlardan söz konusu tarihlerde izinli olan bürokrat var mıdır? Varsa bu kişiler kimlerdir? Söz konusu bürokratın Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ile mesai arkadaşlığı bulunmakta mıdır" sorularını yöneltti. Özel'in Arınç'a yönelttiği önergesinde ise şu sorular yer aldı:


AA personeline bürokrat eşlik etti mi?


- Anadolu Ajansı'nın (AA) Bezmi Alem Valide Sultan Camiden yayınladığı ilk görüntüsü hangi saatte çekilmiş ve abonelere saat kaçta servis edilmiştir?
- AA’nın camide bira kutusu ile çektiği ikinci görüntüsü hangi saatte çekilmiş ve abonelere saat kaçta servis edilmiştir?
- AA’nın ilk çektiği görüntülerde herhangi bir bira kutusuna rastlanmaması ve daha sonra servis ettiği görüntülerde ise bira kutusuna rastlanması bir çelişki değil midir?
- AA’nın çektiği iki ayrı görüntünün farklı olmasının nedeni nedir? Bezmi Alem Valide Sultan Camii'den görüntü almak için Anadolu Ajansı personeli kaç kez habere gönderilmiştir? İlk görevin ardından diğer görevlendirmelerin haber gerekçesi nedir?
- AA personeli Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne bu süreçte hangi saat ve zamanlarda gitmiştir?
- AA personeline bu görevleri sırasında herhangi bir üst düzey bürokrat eşlik etmiş midir? Etmiş ise bu bürokrat kimdir ve bir haber ajansının görevi esnasında yanında bürokratın bulunmasının gerekçesi nedir? Bu durum rutin bir uygulama mıdır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler