CHP"Akil adamlar Mecliste seçilmeliydi"

 Çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyeti açıklandı. Listeye muhalefet partilerinden tepki var.SANKİ SEVİLEN SANATCI SEÇİMİ?CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur Akil İnsanlar heyetinin sevilen sanatcılar heyeti gibi oluşyturulduğuna dikkat çekerek”

CHP"Akil adamlar Mecliste seçilmeliydi"

 

Çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyeti açıklandı. Listeye muhalefet partilerinden tepki var.

SANKİ SEVİLEN SANATCI SEÇİMİ?

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur Akil İnsanlar heyetinin sevilen sanatcılar heyeti gibi oluşyturulduğuna dikkat çekerek”  Ciddi, önemli ve hassas süreçte, önce bu akil adamlar ne yapar, ne kadar bağımsız çalışır, kime bağlı olur, bir görev tanımı, eylem planı yapılması gerekirdi. Bunun, Meclis'te yapılması gerekirdi. Bu eylem planına uygun isimler, Meclis'te oluşturulacaktı. Bu, 'onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar' şeklinde bir seçim yapılmış. Başbakan talimat verecek, ülkeyi gezecekler. Ama 'ülkenin, gazetelerindeki odalar kadar sıcak ve rahat olmadığını, film setleri kadar suni ve parlatılmış olmadığını görürler' diye umuyorum.

GÖREVLERİ ZOR (!)

 Bu sürece bakarken, bu konunun toplumda nasıl algılandığı yönünde araştırma kuruluşlarının kamuoyu yoklama çalışmalarına iyi baksınlar, rakamlara iyi baksınlar. Çünkü çok ağır sorularla karşılaşacaklar. Keşke bu akil arkadaşlarımızı, Başbakan'ın talimatlarından sonra, bu sorularla nasıl başa çıkacaklarına dair bir formasyona, eğitime tabi tutsalar. Çünkü görünen o ki 7 bölge dolaşıp, vatandaşı bu sürece ikna etmeye katkıda bulunmaya çalışacaklar. Görevleri zor, Allah kolaylık versin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem