CHP YSK'ya gitti!

Kart, başvurunun gerekçesini, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde siyasi müdahalelerin önlenmesi, kaotik bir ortama yol açılmaması, siyasi istikrarın sağlanması ve belirsizliklerin giderilmesi" olarak açıkladı.Kart, başvuru dilekçesinde, Cumhurbaşkanı'nın

CHP YSK'ya gitti!

Kart, başvurunun gerekçesini, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde siyasi müdahalelerin önlenmesi, kaotik bir ortama yol açılmaması, siyasi istikrarın sağlanması ve belirsizliklerin giderilmesi" olarak açıkladı.

Kart, başvuru dilekçesinde, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirildiğini, halk tarafından seçileceğini ve 2 dönem görev yapacağını anımsatarak, ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde belirsizlik ve tereddütlerin bulunduğunu savundu.

Gül'ün görev süresinin 5 ya da 7 yıl olduğukonusunda farklı görüşlere işaret eden Kart, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Hukuk devletlerinde böyle bir belirsizlik kabul edilemez. Hele bu belirsizlik ve tereddütler, devletin en üst makamının seçim tarihi konusunda yoğunlaşmışsa hem siyaseten ve hem de anayasal olarak kaotik bir ortamın doğmasıkaçınılmaz hale gelir. Bu konulardaki belirsizliği gidermek görev ve sorumluluğu ise Anayasamızın 79. maddesine göre YSK'ya aittir. Hukuki istikrarın sağlanamaması halinde, her anlamda spekülatif ve provokatif ortamlardoğabilecektir. YSK, spekülatif ve kaotik ortamlara yol açmamalıdır, 'hele birgünü gelsin, bakarız' diyemez. İktidarın muhtemel strateji ve yönlendirmelerinetabi olmadan, şimdiden anayasal çerçevede gerekli değerlendirmeler yapılmalıdır. Anayasa'nın 79 ve 102. maddeleri ve ilgili mevzuat gereğince; Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik değerlendirmenin şimdiden yapılması ve bağlı olan uygulamaların gerçekleştirilmesine karar verilmesini talep ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem