CHP Trabzon'da 90. Yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90. kuruluş yıldönümü Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Atatürk Alanı Atatürk Anıtı önünde yapılan etkinlik çerçevesinde bir konuşma yapan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP’nin, dü

CHP Trabzon'da 90. Yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90. kuruluş yıldönümü Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Atatürk Alanı Atatürk Anıtı önünde yapılan etkinlik çerçevesinde bir konuşma yapan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP’nin, dünyada kurtuluş mücadelesi vermiş devlet kurmuş tek siyasi hareketi olduğunu söyledi.

CHP’nin Türkiye’yi sosyal demokrasiye getirmeye çalıştığını ifade eden Karan, “Kendi iktidarını terk etme adına Türkiye’de çok partili sisteme geçmiş Türkiye’ye demokrasiyi getirmiştir. Bunun yetmeyeceğini anlayan CHP daha ileriye giderek Türkiye’de Sosyal demokrasiyi getirmey e çalışmıştır. Bugün içinde yaşadığımız coğrafyada Ortadoğu’da bir çok ülkede iç karışıklıklar yaşanıyorsa ve bu Türkiye’de yaşanmıyorsa bunun tek nedeni vardır, Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini sağlam temeller üzerine kurması ve demokrasiye geçmesidir. Laik hukuk devletini Türkiye’ye yerleştirmiş olmasıdır. Bu yüzden kurucularımızı rahmetle, saygıyla bu güzel günde bir kez daha anıyoruz” dedi.

AK Parti hükümetinin 11 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’yi karanlığa sürüklediğini iddia eden Karan, dış politikayı sert bir dille eleştirerek, “Organize oyunlarla televizyon önünde İsrail’e kafa tutan sayın Başbakan, maalesef İsrail’le işbirliği yaparak bugün müslüman olan Suriye’ye savaşmak için adeta fırsat beklemektedir. Bugün gelinen noktada Türk halkı olarak biz Mustafa Kemal’in çizmiş olduğu 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz” diye konuştu.

2020 Olimpiyatlarının İstanbul’a verilmemesini Türkiye’deki insan hakları ihlaline bağlayan Karan, “Tutuklu gazeteciler sıralamasında birinci olan ve insan hakları ihlalinde 164 sırada olan Türkiye’ye kim olimpiyat verir. Sayın başbakan bunu bir sorgulasın. Haklı direniş yapan gezi eylemcilerini, kendi halkını biber gazıyla copla susturan kendi halkını tomoların önüne atan Başbakan'a ve onun zihniyetine kimse olimpiyat vermez. Olimpiyatları ancak CHP iktidarında bizler, bu ülkeye getiririz. Bundan kimsenin kuşkusu da olmasın” şeklinde konuştu.

20130909aw000542_02.jpg

Karan, konuşmasının son bölümünde yerel seçimlere değinerek, “Yerel seçim bizim olmazsa olmazımızdır. Birlik beraberlik içersinde hep birlikte yerel seçimlerde bütün belediyelere CHP altı okunu hizmet bayrağını dikmek, hepimizin onur borcudur” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından alandakiler kuruluş yıldönümünü davul zurna eşliğinde horon oynayarak kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem