CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Türkiye'nin hemen ve acil olarak barışa ihtiyacı var. Bu nedenle ölümlerin bir an önce durması, çatışmaların durması gerektiğini görüyoruz" dedi. Şırnak genelinde yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Cizre'ye

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Türkiye'nin hemen ve acil olarak barışa ihtiyacı var. Bu nedenle ölümlerin bir an önce durması, çatışmaların durması gerektiğini görüyoruz" dedi.

Şırnak genelinde yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Cizre'ye gelen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil beraberinde Şırnak İl Başkanı Mehmet Uğur, Cizre İlçe Başkanı Kemal Çinko ile birlikte Şırnak Barosu Avukatları ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı'yı ziyaret edip bölgedeki olaylarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

CHP heyeti ilk olarak Şırnak Barosunu ziyaret etti. Adliye girişinde CHP heyeti adına açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi talimatı ile biz güneydoğu Anadolu bölgesindeki gezimizden sonra bugün Şırnak'a geldik. Burada yaşanan terörün bizzat meslektaşlarımızdan, avukat arkadaşlarımızdan bölgedeki il ve ilçe başkanlarımızın yaşadığı kaygıları yerinde görmek için geldik. Ülkemizde demokratik mekanizmaların işletilerek adil yargılama hakkının hayata geçirilerek Türkiye'nin hemen ve acil olarak barışa ihtiyacı var. Bu nedenle ölümlerin biran önce durması, çatışmaların durması gerektiğini görüyoruz. Burada Cizre'de yapacağımız temas ve incelemelerin ardından Şırnak'a geçerek tüm boyutu ile halkımızla ve meslek gurupları ile bir araya gelip onların düşüncelerini alacağız. Bölgedeki gezilerimizin sonrasında Cumhuriyet Halk Partisine sunacağımız raporla bölgedeki alınması ve yapılması gereken politikalarla ilgili tekrar durumu değerlendireceğiz" dedi.

"TERÖRÜN PANZEHİRİ ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, HUKUK ÜSTÜNLÜĞÜ VE ADALETİ EGEMEN KILMAKTIR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Terörün panzehiri özgürlüklerdir. Terörün panzehiri demokrasidir, hukukun üstünlüğüdür ve ülkede adaleti egemen kılmaktır. Bölgede bulunan avukatların yaşadığı sıkıntılar bir hukuk güvenliğinin bu ortamda olmaması eğer bir bölgede bir ülkede hukuk güvenliği yoksa o ülkede istihdam olmaz. O ülkede istikrar olmaz ve hukuk güvenliği yatırımcılar içinde insan hakları içinde adeta korkak bir güvercin gibidir. Onun için hukuk güvenliğini egemen kılmak lazım. Bölgede yaşanan sıkıntılarla ilgili avukatlık mesleği nasıl ki bir savcı, bir hakim görevini ifa ediyorsa avukatlarda yargının ayrılmaz parçasıdır "dedi.

CHP milletvekilleri daha sonra esnafları ziyaret edip, çay ocaklarında oturan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı'yı ziyaret etti. Heyet daha sonra olaylarda hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için Cudi Mahallesinde kurulan taziye evini ziyaret edip ailelere başsağlığı diledi. CHP heyeti daha sonra Şırnak'a gitti.

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

CHP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem