"CHP DHKP-C'ye sahip çıkıyor!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da konuştu. Gündeminde AK Parti'ye saldırılar ve Nevruz vardı.ANKARA'DAKİ SALDIRILAR Terör her nereden gelirse gelsin kötüdür. Ancak bir siyasi partinin genel merkezini hedef alan terör hepsinden kötüdür. Zira siyasi p

"CHP DHKP-C'ye sahip çıkıyor!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da konuştu. Gündeminde AK Parti'ye saldırılar ve Nevruz vardı.

ANKARA'DAKİ SALDIRILAR
 
Terör her nereden gelirse gelsin kötüdür. Ancak bir siyasi partinin genel merkezini hedef alan terör hepsinden kötüdür. Zira siyasi parti demek demokrasi, milli irade, fikir, düşünce, fikir özgürlüğü demektir. Terör partimizi hedef alarak bunlara yönelik tahammülsüzlüğünü ortaya koymuştur.
 
Anlamak şistemeyenler için tekrar ediyorum. AK Parti bu saldırılarla geri adam atacak değildir. AK Parti bu alçakça saldırılar nedeniyle frene basacak bir parti asla değildir. AK Parti mafyadan, suç örgütlerinden, terör örgütlerinden sinecek, bunların önünde diz çökecek parti değildir. Nasıl ki; Sultan Alparslan Malazgirt Savaşı'na kefeniyle çıktıysa biz de bu yola kefenimizle çıktık.
 
"KORKMAYACAĞIZ"
 
Millete hizmet yoluunda yılgınlık, bıkkınlık, vazgeçme, geri dönme bizim lugatimizde yok. AK Parti köksüz bir parti değildir. AK Parti siyaset sahnesine 2001 yılında çıktı ama AK Parti'nin kökeni Selçuklu, Osmanlı'ya dayanır. O davanın kesintisiz devamıdır. Bu dava cesaretin, sebatın, kararlılığın, atılganlığın üzerine bina edilmiştir. Bu hareketin temelinde korkaklık yoktur. Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler. Bizim İstiklal Marşı'mızın daha ilk kelimesi 'Korkma'. Ecdadımız nasıl korkmadıysa biz de korkmayacağız. Hak bildiğimiz yolda yürüyeceğiz, hatta koşacağız. 
 
Önümüze çok engeller çıktı. Engellemennin her türlüsünü denediler. Türlü yaskalarla çıktılar. Yasakları kaldırdık ve yasakları aştık. Hukuku kullanarak önümüze engeller çıkarmaya çalıştılar. Onu da aştık. Çeteleri, mafyayı, suç örgütlerini önümüze çıkardılar. Cesaretle hepsinin üzerine gittik ve hepsini yargının önüne çıkardık. Son dönemde bu harekete karşı yeni bir saldırı başlattılar. İl binalarıımıza, konvoylarımıza, seçim binalarımıza saldırdılar. Salı günü de genel merkezimize saldırdılar. Onlar bize saldırıyorlar, elhamdülillah demek ki doğru yoldayız. 
 
Biz bu saldırılara boyun eğmeyiz, geri adım atmayız. Bu yol ki; hak yoludur, dönmek bilmez yürürüz. Başımızı öne eğmeyeceğiz, korkmayacağız, ürkmeyeceğiz. Kefeniyle yola çıkanları Allah'tan başka hiçbir şey korkutamaz. Ve biz de bu yolda Allah'ıın izniyle yürümeye devam edeceğiz.
 
Bize geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese, özellikle de siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Bu alçakça saldırıların failleri ortaya çıkarılacak.
 
CHP'YE VE HÜSEYİN AYGÜN'E SERT TEPKİ
 
Bu terör örgütü bir bildiri yayınladı. Ve anamuhalefet milletvekili; hani şu terör örgütü tarafından misafir edilen milletvekili (Hüseyin Aygün) bizimle ilgili sosyal medyada bazı ifadeler kullandı. Kanlı terör örgütünün bildirisi ile bu CHP milletvekilinin ifadeleri aynı. Eli kanlı terör örgütü bizi terörist olmakla itham edince, birkaç saat sonra çıktı o milletvekili bizi en büyük terörist olarak itham etti. Bunu CHP Genel Başkanı da yaptı zamanında. 
 
Dikkat edin CHP Genel Başkanı'nın bu taşeron örgütünün durumuna karşı bir tek olumsuz ifadesini bulamazsınız. Tam tersine bu örgütün sırtını sıvazlamak gibi vahim bir tablonun içindedir. CHP Genel Başkanı bazı milletvekilleriyle birlikte utanmazca bu kanlı örgüte sahip çıkıyor. Biz 11 çelik kapı deyince nerede bu çelik kapılar diyenlere medya tek tek gösterdi. CHP Genel Başkanı ne yaptı? Sustu. Eğer çirkin muhalefet arayan varsa gitsin CHP'ye baksın. 
 
"MECLİS KÜRSÜSÜNDE TÜRK BAYRAĞI AÇAN ŞOVMEN"
 
Bu kadar şuurlarını kaybetmiş durumdalar. İşte şu anda çözüm süreciyle ilgili ortaya koyabildikleri bir tek cümleleri yoktur. Sadece söyledikleri 'Bu işin çözüm yeri Meclis'tir' diyorlar. Meclis'te de bunlar çok konuşuldu. Siz ne yaptınız onu söyleyin. 
 
Terörü bitirme noktasında bizim attığımız adımları engellemeye çalışıyorlar. Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları yapıldı. Bir tane CHP Milletvekili kürsüye Türk Bayrağı ile çıkmış. Tam şovmen. Yahu sen önce genel başkanına sor Hakkari'ye neden Türk Bayrağı ile gidemedin diye. Aynı şekilde MHP'liler de mikrofonlara Türk Bayrağı asmış. Sen niye Hakkari'ye gitmiyorsun. AK Parti tüm illere gidiyor ve Türk Bayrağı'nı dalgalandırıyor.
 
Eğer söz konusu olann milletse, millete hizmetse, vatanseverlikse bu konuda hiöbir siyasi parti bizim elimize sun dökemez. 10 yıl boyuunca onlar, hamaset, iftira ürettiler biz iş ürettik. Biz ülkemizi slogan atarak değil, eser üreterek severiz. 
 
"MHP TERÖR BİTMESİN DİYE ÇIRPINIYOR"
 
Şimdi ben MHP Genel Başkanı'na soruyorum. Slogan atmada, küfür etmede Maşallah üstüne yok, eşinbenzerin yok. İyisin güzelsin de; yahu sen bu ülke için bugüne kadar ne yaptın onu söyle. Çıkar otobüs üstündenn halat fırlatır. Onu çıpacuılar yapsın bırak, sen siyasetçisin.
 
Senin Türkiye'ye ilişkin hangi hedefin var. Ben MHP'ye gönül vermiş kardweşlerime söylüyorum. Böyle jküfürbaz bir genel başkanla nereye varacaksınız. Gelin hep birlikte yola devam edelim. Yarın Allah'ın izniyle terör bittiğinde MHP'den geriye ne kalacak? MHP terör bitmesin diye çırpınıyor. Çünkü terör bittiği anda elinde hiçbir istismar aracı kalmayacak, MHP bitecek. Ama biz onlara rağmen bu meseleyi çözeceğiz ve Türkiye'yi uçuracağız.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Dün Nevruz tüm ülkede kutlandı. Diyarbakır'da ay yıldızlı bayrağımızın olmaması süreci sabote etmeye yönelik yeni bir provokasyon girişimidir. Biz isterdik ki BDP bu oyuna gelmesin. BDP de tertip komitesi de böyle ucuz bir provokasyonun içinde olmamalıydı. Bir taraftan çıkıp bizim bayrkala sıkıntımız yok diyorsun, bir yandan da bir tane bile bayrak asmıyorsun. Bu büyük bir çelişki ve samimiyetsizlik örneğidir. Nevruzunuz kutlu olsun diye Kürtçe yazmışsın, güzel. Ne olurdu bir de Türkçe yazsan. Bu kafayla lokal kalırsınız. Bu tür tahrikler çözüm sürecinin ruhuna terstir. Sözler güzel ama biz yapılanlara bakarız.
 
TEŞKİLATI UYARDI
 
Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Tahriklere, kışkırtmalara, saldırılara karşı aman AK Parti teşkilatı olarak çok uyanık olacağız. Çok sabırla karşılayacağız. Bu ülkede halen terördenn çıkar sağlamak isteyen çevreler var. Siyasette de var, iş dünyasında da var, medyada da var. İçeride de var, dışarıda da var. 
 
Milletime sesleniyorum; çözümün karşısında direnenleri iyi tanıyın. Bu mesele çözülmesin diye kimlerin ayak direttiğini milletimin görmesini istiyorum. Hep birlikte sağduyumuzu koruyacağız. 
 
"GÜN SİLAHLARI GÖMME GÜNÜDÜR"
 
Aziz milletim; gün kucaklaşma, muhabbet günüdür. Baharın bu ilk gününde bize düşenn Allah'ın bahşettiği şu vatan topraklarında bir olma, beraber olma, kardeş olma günüdür. Gün silahları gömme, kanı durdurma günüdür. Silahların değil, sözün başladığı bir ortam istiyoruz. Bunu aylardır, yıllardır söylüyoruz. Biz 2013 ilkbaharı gibi, tüm baharların böyle kalıcı olmasını istiyoruz. Biz çok acıı yaşadık, çocuklarımız yaşamasın. Adalaet, refah, birlik ve kardeşlik içinde yeni bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edelim. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem