CHP Denizli'de gazeteleri toplattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık hükümeti medyaya baskı uygulamakla suçluyor. Ancak, Denizli'de yerel bir gazete CHP'nin 'sansürü'ne maruz kaldı.CHP'nin Denizli milletvekili adayı ve Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in yargılandığı davada 'Erzi

CHP Denizli'de gazeteleri toplattı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık hükümeti medyaya baskı uygulamakla suçluyor. Ancak, Denizli'de yerel bir gazete CHP'nin 'sansürü'ne maruz kaldı.

CHP'nin Denizli milletvekili adayı ve Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in yargılandığı davada 'Erzincan tezgâhı'nı deşifre eden gizli tanık Efe'nin açıklamalarına yer veren 'Haber Denizli' adlı yerel gazete, CHP'nin başvurusu üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından toplatıldı. Toplatma kararına, Seçim Kurulu'nda yer alan AK Partili üye Mehmet Bozkurt ise haberlerin daha önce ulusal gazetelerde ve ajanslarda da yer aldığını kaydederek muhalif kaldı.

'Haber Denizli' İmtiyaz Sahibi Mutlu Kelişti, bütün gazete ve ajansların yayımladığı söz konusu habere herhangi bir yasaklama yokken kendileri hakkında böyle bir karar alınmasının şaşkınlığını yaşıyor. Kelişti, "2007 yılından beri yayın hayatına devam eden 'www.haberdenizli.com' sitemizi normal gazete olarak yayınlamaya başladım. İlk sayıda bir sorun yoktu. CHP adayı İlhan Cihaner'le alakalı haberlerden sonra CHP Denizli İl Başkanlığı, gazetemiz aleyhine çalışma başlattı." dedi. Toplatma kararını anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Kelişti, "Biz kanun dışı bir şey yapmadığımıza inanıyoruz. Doğruları yazmak suçsa itirazımız yok. Sürekli basın özgürlüğünden söz eden CHP'nin bizleri susturmaya çalışmasını anlamış değiliz." tepkisini gösterdi.

CHP, daha önce de Denizli Merkez Üçgen Meydanı yanındaki bir binada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Desteğiniz Gücümüz, Dualarınız Işığımız Olacak" yazılı afişe de dinî ibare bulundurduğu gerekçesiyle itiraz etmiş, afiş de Merkez İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem