Cezaevlerinden tahliyeler başladı

 Sivas'ta denetimli serbestlik uygulamasını yeniden düzenleyen yasanın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün de 83 mahkum tahliye edildi. İki günde tahliye edilenlerin sayısı 125 oldu.  Denetiml

Cezaevlerinden tahliyeler başladı

 

Sivas'ta denetimli serbestlik uygulamasını yeniden düzenleyen yasanın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün de 83 mahkum tahliye edildi. İki günde tahliye edilenlerin sayısı 125 oldu. 

 

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda değişiklik yapan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri yasadan yararlanacak hükümlülerin tahliyelerine bugün de devam edildi. Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazananların başvurularının adli mercilerce incelenmesinin ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün de 83 mahkum tahliye edildi. Dün ve bugün 31'i kadın olmak üzere toplam 125 hükümlünün tahliyesi gerçekleşti. 

 

"ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN"

Tahliyelerin yapıldığı Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde heyecanlı bekleyiş yaşandı. Saatlerce cezaevi kapısı önünde bekleyen mahkum yakınları, tahliyeler sonrasında duygusal anlar yaşadı. Yasa kapsamında Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilen Ahmet Turan Çiftçi, "Allah'a şükür çok rahatım, evime, aileme kavuşacağım için çok mutluyum. Allah bir daha göstermesin, tek dileğim o artık. Bundan sonra artık daha düzgün yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın böyle kara bela göstermemesi için dua edeceğiz." diye konuştu.

 

 

ERZİNCAN'DA 34 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Üçüncü Yargı Paketinin onaylanmasının ardından Erzincan'da 34 kişi tahliye edildi.

 

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda değişiklik yapan yasanın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Erzincan Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan 34 kişinin, dosyaları incelendi. Adli makamlarca incelenmenin tatamlanmasının ardından sabahın erken saatlerinde tahliyeler başladı. 

 

YASA DEĞİŞTİ, KAHRAMANMARAŞ'TA 19 MAHKUM TAHLİYE EDİLDİ

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, kamuoyunda 'Üçüncü Yargı Paketi' diye bilinen, 'Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından, kentte 19 mahkumun tahliye edildiğini söyledi.

 

Çıkartılan yasa çerçevesinde Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi'nde bulunan 200 mahkumun Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini aktaran Başsavcı Mustafa Küçük, şimdiye kadar 19 mahkumun tahliye edildiğini kaydetti. Pazarcık Cezaevi'den de 29 mahkumun Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiğini ve bunlarla ilgili işlemin sürdüğünü aktaran Başsavcı Küçük, mahkemelerin vereceği karar yönünde işlemlerin yapılacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem