Cezaevlerinde rüşvet skandalı

İstanbul’da cezaevlerini yol geçen hanına çeviren çetenin rüşvet çarkı da gün yüzüne çıktı. Çete liderinin yer değiştirme talebi karşısında ‘20 bin TL iyidir’ pazarlığı teknik takibe takıldı. İstanbul’da 4 cezaevine yönelik operasyonda ilginç ayrıntılar o

Cezaevlerinde rüşvet skandalı
İstanbul’da cezaevlerini yol geçen hanına çeviren çetenin rüşvet çarkı da gün yüzüne çıktı. Çete liderinin yer değiştirme talebi karşısında ‘20 bin TL iyidir’ pazarlığı teknik takibe takıldı.
 
İstanbul’da 4 cezaevine yönelik operasyonda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Cezaevlerine diledikleri gibi girip çıkan çete üyelerinin cezaevi müdürlerini gece kulüplerinde ağırladığı belirlendi.
 
Kartal Cezaevi 2.Müdürü Yunus Cin ile ilgili güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre; cezaevi müdürü Beşiktaş’ta bulunan Supper Club’a çete elemanlarıyla birlikte girerken görülüyor. Yanında bir de kadın bulunan müdür burada çetenin ikinci adamı Yasin Arı ile görüşüyor. Cin uzun süre eğlendikten sonra mekandan ayrılıyor.
 
 20 BİN LİRAYA OLUR!
 
Çete lideri Ahmet Düzyeri’nin, Silivri Cezaevi’nde Sedat Peker gibi kendinden daha büyük babaların olduğunu görünce yer değiştirmek için rüşvet verdiği cezaevi müdürleriyle arasında geçen telefon konuşmaları da teknik takibe takıldı.
 
Silivri Cezaevi Müdürü Yusuf Çetin K. Telefonda Metris Cezaevi Müdürü Vedat D.’yi arayarak Düzyeri’nin yer değiştirmesi yönünde talebini iletiyor.
 
Konuşma şöyle:
 
Yusuf Çetin K.: Yer değişikliği istiyor. 4 nolu, 7 nolu diyor. 7 nolu 20 milyar dedim.
 
Vedat D.: Tamam iyi demişsin...
 
Başka telefon konuşmasında Silivri Cezaevi Müdürü Yusuf Çetin K. Ahmet Düzyeri’nin Dursun isimli elemanını arayarak “Parayı al hemen gel” sözleri dikkat çekiyor.
 
Bu arada cezaevlerinde illegal faaliyetlere rüşvet karşılığı göz yumduğu iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem