Çetin Doğan'dan tahliye sonrası açıklama

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.Doğan, yaptığı açıklamada "Ben darbeci değilim. Ben Mustafa Kemal'in askeriy

Çetin Doğan'dan tahliye sonrası açıklama

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

Doğan, yaptığı açıklamada "Ben darbeci değilim. Ben Mustafa Kemal'in askeriyim" dedi.

Doğan, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararına ilişkin "Türkiye'de hakimler, savcılar var. Yargı sistemi var. Türk milletinin göz bebeği oldular. Bu paçavraları ortaya serdiler" diye konuştu

Doğan, "Hala siyasilerden Balyoz'un bal gibi darbe teşebbüsü olduğunu söyleyenler var. O plan darbe planı değildir, yanlış planı almışlar" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇELİK'İN "BAL GİBİ DARBE" AÇIKLAMASINA YANIT

Aslında size çok kısa bir açıklama yapacağım Balyoz davasıyla ilgili. Hala Balyoz'un 'bal gibi darbe planı olduğunu' söyleyen var siyasilerden maalesef. Balyoz davasına ismini veren, 1 sayfalık bir Balyoz Güvenlik Harekat Planı'dır. Sözde 12 Eylül darbe planına benzetilerek hazırlanmıştır. Ama 1. Ordu'nun planı darbe planı değildir. Darbe planı, Genelkurmay'ın hazırladığı... Yanlış planı almışlar. Darbe planı; hükümete kim mukayet olacak, kimler nereye gidecek, odur.

CHP VE MHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU HAKKINDA...

Acele karar vermemek lazım. Kendisini dinlemem lazım ve kuşku duyduğum konuları sorarak öğrenmem lazım. Çok güzel bir ifadesi var; "Siyaset dine, din siyasete karışmasın" diyor. Bu çok doğru. Ama din eğer dar alanda dünya üzerinde şeriata bağlı bir düzen getirmek istediği zaman devlet bunun karşısında durur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem