Çetin Altan vefat etti

Gazeteci-yazar Çetin Altan, 88 yaşında hayatını kaybetti.Gazeteci-yazar Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın babası, gazeteci Çetin Altan'ın bugün saat 11.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Haziran ayında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye

Çetin Altan vefat etti

Gazeteci-yazar Çetin Altan, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın babası, gazeteci Çetin Altan'ın bugün saat 11.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Haziran ayında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan gazeteci Altan, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

ÇETİN ALTAN KİMDİR

22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1943-1944'de Çınaraltı, Varlık, İstanbul ve Kaynak'ta şiirleri ve düz yazıları çıktı. İlk kitabı Üçüncü Mevki 1946'da yayınlandı. Ulus gazetesinde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe Hür Ses'de fıkra yazarlığı ile devam etti. Daha sonra Halkçı, Tan, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam, Hürriyet, Güneş gazetelerinde ve Çarşaf dergisinde köşe yazıları yazdı. Dünyanın en çok köşe yazısı yazmış yazarlarındandır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem