Cesetleri kıyıya vuran çocukların babasından açıklama

Bodrum'da cenazeleri kıyıya vuran çocukların babası Abdullah Kurdi, Kanada'da kız kardeşi bulunduğunu, Kanada hükümetinden teklif aldığını, fakat bu saatten sonra gitmeyeceğini ve cenazeleri Kobani'de defnedeceğini açıkladı.Muğla'nın Bodrum ilçesinde tekn

Cesetleri kıyıya vuran çocukların babasından açıklama

Bodrum'da cenazeleri kıyıya vuran çocukların babası Abdullah Kurdi, Kanada'da kız kardeşi bulunduğunu, Kanada hükümetinden teklif aldığını, fakat bu saatten sonra gitmeyeceğini ve cenazeleri Kobani'de defnedeceğini açıkladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tekne ve botun batması sonucu 12 kişi ölmüş, ölen Suriyeli mültecilerin cesetleri Muğla Adli Tıp Kurumu'na otopsi için getirilmişti. Adli Tıp Kurumu'na 6 kişinin ailesi gelirken, geri kalan 6 kişinin aileleri bekleniyor.

Teknenin batması sonucu Abdullah Kurdi'nin eşi Zahin Kurdi (27) ve çocukları Aylan Kurdi (2), Galip Kurdi (3) ölmüştü. Ölen çocukların cesetleri kıyıya vurmasının ardından dünya gündemine oturmuştu. Baba Abdullah Kurdi, cenazeleri almak için geldiği Muğla Adli Tıp Kurumu'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kobani'de berberlik yaptığını açıklayan Kurdi, savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye'ye yerleştiğini söyledi. Bodrum'a 10 gün önce geldiğini açıklayan baba Abdullah Kurdi, "Savaştan dolayı kaçıp geldiğimiz Türkiye'de, bütün dünyanın bizi görmesini ve duymasını istiyoruz. Ben böyle bir acı yaşadım. Biz sonraki insanların yaşamaması için bu açıklamayı yapıyorum. Ablam Kanada'da. Bu haberler çıktıktan sonra ablam Kanada'da televizyon programına katıldı. Kanada hükümetinden bu ülkeye gelebileceğim yönünde bir teklif aldım. Kanada'ya gidebileceğime dair bir teklifti bu. Ama bu saatten sonra gitmek istemiyorum. Cenazeleri Şanlıurfa Suruç ilçesi, oradan da Kobani'ye götüreceğim. Ben de bundan sonra yaşamımı orada sürdüreceğim" dedi.

Cesetleri kıyıya vuran çocukların babasından açıklama

Cesetleri kıyıya vuran çocukların babasından açıklama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler