Cenaze namazını sokakta kıldılar

Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen Hüseyin Oran'ın (18) dedesi Hasan Duvarcı, torununun deprem sırasında kaçarken kaldığı evin ana giriş kapısından 5 metre ayrıldıktan sonra başına 5'inci kattan duvar parçası düşerek yaşamını y

Cenaze namazını sokakta kıldılar

Simav ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ölen Hüseyin Oran'ın (18) dedesi Hasan Duvarcı, torununun deprem sırasında kaçarken kaldığı evin ana giriş kapısından 5 metre ayrıldıktan sonra başına 5'inci kattan duvar parçası düşerek yaşamını yitirdiğini bildirdi. Duvarcı, torununun Simav Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Bilgisayar Bölümü son sınıfında öğrenim gördüğünü söyledi.

Torununun, yaklaşık 6 ay önce annesi ve babası ayrıldığı için ailevi sorunları bulunduğunu ifade eden Duvarcı, ''Akşam depremin olmasının ardından evden dışarıya kaçıyormuş. Elinde televizyon kumandasıyla kapıdan 5 metre ayrılır ayrılmaz 5'inci kattan kopan duvarın parçası başına düşmüş. O sırada bir arkadaşı gelip, (Ağır hastanız var) dedi. Daha sonra ambulans çağırdık, orada yaşamını kaybetti. Kendi halinde bir çocuktu'' dedi.

 

SOKAKTA NAMAZ

Kent genelindeki camilerde hasar yok ancak minarelerde yıkılma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle Cuma namazı belirlenen üç meydanda kılındı.

Otogardaki alanda depremde hayatını kaybeden 2 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Burada vatandaşlara evlerine girmemeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

 

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Depremde ölen Hüseyin Oran'ın cenazesi, Çavdur Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında baba Süleyman, anne Nedime, 6 yaşındaki kardeşi Taner Oran gözyaşlarına hakim olamadı. Taner Oran'ı yakınları teselli etti. Oran'ın cenazesi Çavdur Camisi'nde kılınan namazın ardından Akbaldır mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Oran'ın ailesi, yakınları ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler