Cenaze müziği eşliğinde gelin-damatlı eylem

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası, Müzik ve Yorumcular Meslek Birliği'yle (MÜYOBİR) yaşadıkları telif hakkı sorunlarını gelin ve damadın da yer aldığı cenaze müziği eşliğinde yaptıkları eylemle protesto etti.MÜYOBİR'in düğünlerde

Cenaze müziği eşliğinde gelin-damatlı eylem

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası, Müzik ve Yorumcular Meslek Birliği'yle (MÜYOBİR) yaşadıkları telif hakkı sorunlarını gelin ve damadın da yer aldığı cenaze müziği eşliğinde yaptıkları eylemle protesto etti.

MÜYOBİR'in düğünlerde çaldıkları şarkılardan dolayı kendilerinden telif hakkı istediğini bu nedenle eylem yapan İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ümit Yaşar Demir, dernek üyeleriyle birlikte Harbiye'de bulunan dernek binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına çok sayıda müzisyen katıldı. Düğün şarkıları çalan müzisyenler cenaze müziği çalarak gelin ve damatla MÜYOBİR'in telif hakkı istemesini protesto etti.

Müzisyenler adına basın açıklama yapan Ümit Yaşar Demir, "Sadece İstanbul'da 5 bini aşkın düğün mekanı 50 bini aşkın çalışanı 100 binin üzerinde evlenen çifti ile düğün sektörü var. MÜYOBİR, düğünlerde çalınan müziklerden telif hakkı istemektedir. Düğün salonları olarak MÜYOBİR ile telif hakkı konusunda bir mahkememiz oldu ve davayı kazandık. Mahkeme düğün salonlarını umuma açık iş yeri ve eğlence mekanı olmadığını törenlere sadece iki ailesinin katıldığı mekanlar olduğuna karar verdi" açıklamasında bulundu.

MÜYOBİR'e çağrıda bulunan Başkan Demir, "Yani düğünler bir eğlence yeri değil, geleneksel bir tören ritüelidir. Buna rağmen MÜYOBİR, basın açıklaması yaparak düğün salonlarını basacağını söyledi ve bastı. Bu haksız baskınlar karşısında düğün salonları olarak MÜYOBİR'e tepkimizi burada ortaya koyuyoruz. MÜYOBİR esnafın ekmeğine gelin ile damadın parasına göz dikmesin. Bu baskınları ve esnafın ekmeğine göz dikilmesini sanatçı camiasına yakıştırmıyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamasını sürdüren Başkan Demir, "Düğünlerimizde 2 bin lira olan bir düğün MÜYOBİR'in telif hakkı için rakamlarla 2 bin 500 liralara gelip, gelin ve damadın cebinden çıkacaktır. Biz bununla ilgili davayı kazandık. Bu konu hukukumuzda yerini aldı. Artık düğünlerden telif hakkı alamayacaklardır. Bundan sonra bu baskınlara müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Grup eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler