Cemil Çiçek'ten ümitli açıklama

Meclis Genel Kurulu'nda 'Yemin Krizi'nin gölgesinde yapılan üçüncü tur oylamada aldığı 322 oyla TBMM'nin 25'inci başkanı seçilen AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, teşekkür konuşması için söz alarak kürsüye çıktı.Çiçek, Genel Kurul'a yönelik konuşm

Cemil Çiçek'ten ümitli açıklama

Meclis Genel Kurulu'nda 'Yemin Krizi'nin gölgesinde yapılan üçüncü tur oylamada aldığı 322 oyla TBMM'nin 25'inci başkanı seçilen AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek,

teşekkür konuşması için söz alarak kürsüye çıktı.

Çiçek, Genel Kurul'a yönelik konuşmasında tarihi mesajlar verdi. Çözüme odaklı umut veren sözler kullanan Cemil Çiçek, yumruk sıkmayı değil el uzatmayı, sorunların mecliste çözümünü öne çıkaran, uzlaşmacı ve kapsayıcı bir konuşma yaptı.

İşte Cemil Çiçek'in konuşması:

"Sizlerin şahsında egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi olan milletimizi selamlıyorum. TBMM Başkanlığı gibi yüce bir göreve beni seçtiğiniz için şükranlarımı sunuyorum.

Bu Meclis Polatlı'dan top sesleri gelirken bile görevini yerine getirmiştir. En zor günlerde bile milletimizin umudu ve güç kaynağı olmuştur. Burası kutsal bir mekan yüce bir kurumdur. Demokrasinin kalbidir.

Burayı vuruşmanın değil uygarca tartışmanın, demokrasinin merkezi yapmalıyız.

24. Dönem üyeleri olarak demokrasinin ve insan haklarının gereği olan bir anayasayı milletimize vermek hepimizin boynunun borcudur. Herkesin farklı anlam yüklediği Kürt sorununun farklı yönleri vardır. Terör sorunu bir yönüdür. Ama bu sorunu çözmek de bizim elimizdedir. Yine AB üyeliği konularda beraber çalışmamızı gerektiriyor. Tüm sorunların çözüm adresi bu parlamentodur.

Yumruk sıkarak değil, birbirimizin ellerini sıkarak sorunları çözebiliriz. Milletimizin de bizden beklentisi budur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler