Cemil Çiçek köşke çıkıyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim giderek boyutlanıyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gerilimin yargıda neden olduğu dalgalanma üzerine bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gö

Cemil Çiçek köşke çıkıyor!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim giderek boyutlanıyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gerilimin yargıda neden olduğu dalgalanma üzerine bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek. Görüşme nedeniyle bugün Gül'ün programında değişiklik yapıldı.
 
HSYK'nın, Danıştay'ta görüşüldüğü sırada adli kolluk yönetmeliğiyle ilgili yaptığı açıklamaya, iktidardan sert tepki gelmişti. Bunun üzerine HSYK'nın yapısını büyük ölçüde değiştiren yasateklifi hazırlandı. 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 6087 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair yasa teklifi, bugün saat15.00'te Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınacak. Ancak HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, bugün yasa teklifine ilişkin kişisel bazı değerlendirmelerimi içeren 68 sayfalık görüşünü, öğleden önce TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Üyelerine elektronik posta yolu ile gönderdi. Hamsici, teklifin içeriğinin anayasa ve hukuk devletine aykırı olduğu görüşünü ifade etti.
 
Bu gelişmeler üzerine Çiçek, Köşk'ten randevu istedi. Çiçek, saat 16.30'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Gül ile görüşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem