Cemil Çiçek: Bu son derece tehlikelidir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ,  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Çiçek, TBMM'nin milletin meclisi olduğunu, söz söylemek, kendilerine ulaşmak isteyen herkesi dinlemeye çalıştıklarını, bu neden

Cemil Çiçek: Bu son derece tehlikelidir
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ,  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Çiçek, TBMM'nin milletin meclisi olduğunu, söz söylemek, kendilerine ulaşmak isteyen herkesi dinlemeye çalıştıklarını, bu nedenle Feyzioğlu ve arkadaşlarıyla görüştüklerini söyledi.  Çiçek, "Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yargının içinden ve yargının dışından yargı üzerinden yargısal konularla ilgili bir siyasi kanal açılmaya çalışılıyor, bir siyaset oluşturulmaya çalışılıyor. Bu son derece tehlikelidir. Bunu asla doğru bulmam" dedi.    Hukuku uygulayanların kanunlara uymasının önemine işaret eden Çiçek, yargı bağımsızlığının, sorumsuzluk anlamına gelemeyeceğine dikkati çekti.
 
Çiçek, şöyle devam etti:"Türkiye'de özgürlük ve sorumluluk dengesini bir türlü kuramadık. 'Özgürlüğüm var, herşeyi yaparım. Ben bağımsızım, herşeyi istediğim gibi yaparım'. Bir hukuk devletinde hiç kimse her istediğini, her istediği şekilde yapamaz. Yasalar çerçevesinde yapacaktır. Yasalara uyulmayacaksa biz sabahlara kadar çalışıp yasa çıkarıyoruz, o zaman bunun anlamı ne olacak? O gün önemli ölçüde vurgu yaptığım konulardan bir tanesi 137. madde idi. Kimse bunun üzerinde durmadı. Çünkü o konuşmadan da siyasi bir çıkarım yaparak, belli hedeflere yönlendirmek suretiyle yine her zamanki huyumuz nüksetti."
 
"Herşeyden evvel bu yasalar doğrudur, yanlıştır, değişinceye kadar herkesin uyma mecburiyeti vardır. Yanlışsa kaldıralım" diyen Çiçek, şunları söyledi, "Siyaset kurumu da uymuyor, başka kurumlar da uymuyor. Televizyonlardaki tartışmalara bakarsanız hiç kimsenin anayasaya baktığı yok. Hukuku bir tarafa bırakıyoruz, siyaseten işimize nasıl geliyorsa tartışıyoruz. Ama sonra da diyoruz ki 'Türkiye hukuk devletidir'. Bu nasıl hukuk devleti? Uymadığın kuralın arkasına nasıl sığınırsın? Nasıl o zaman Türkiye'de biz bu işleri yürüteceğiz? Dilimize pelesenk olmuş, masumiyet karinesi, Türkiye hukuk devleti... Hukuka uyularak ve hukuk uygulanarak hukuk devleti olunur. Yoksa sadece söylemekle bir ülke hukuk devleti olamaz. Geldiğimiz noktada herkesin bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyledim. Bazıları sanki kendisi uyuyor, başkaları uymuyormuş gibi yine kendisini kenara alıverdi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler