Cemil Bayık;"PKK tek bir adm geri atmaz"

PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık, geri çekilmeyle ilgili olarak "Yasal güvence görmeden tek bir adım geri atılmaz" dedi. Murat Karayılan’ın ardından örgütün ikinci adamı olan Cemil Bayık, geri çekilmenin olması için bunun yasal zemininin hazırlanması

Cemil Bayık;"PKK tek bir adm geri atmaz"

PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık, geri çekilmeyle ilgili olarak "Yasal güvence görmeden tek bir adım geri atılmaz" dedi.

 
Murat Karayılan’ın ardından örgütün ikinci adamı olan Cemil Bayık, geri çekilmenin olması için bunun yasal zemininin hazırlanması gerektiğini belirtirken, “Yasal zemini hazırlanmadan bunun tedbirleri geliştirilmeden gerilla geri çekilemez. Gerilla yasal güvenceyi görmeden tek bir adım geri atamaz. Meclisin karar alması, çağrıda bulunması gerekiyor” diye konuştu.
 
Terörün bitirilmesi sürecinde önemli bir aşama olan PKK’nın Türkiye topraklarından çekilmesi konusunda Başbakan Erdoğan ve hükümetin önemli isimlerinin “Silahlarını bırakıp gitsinler” açıklamalarına Kandil’den cevap geldi.Çözüm süreci tartışmalarınınsadece geri çekilmeye indirgenmesinin yanlış olduğunu savunan PKK’nın Kandil’deki iki numaralı ismi Cemil Bayık, “Ateşkes gerillanın geri çekilmesi tamamen demokratik siyasal çözümün bir parçasıdır. Buna hizmet ederse anlamı olacaktır” dedi.
 
Meclisin karar almasının önemine işaret eden Bayık, akil insanlar grubunun Hükümet tarafından belirlenemeyeceğini, tarafsız-bağımsız olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler