Cemaatin sevmediği 2 Bakan kim?

'Savaş kabinesi' denilen yeni bakanlar kurulundaki 2 ismin Cemaati fazlasıyla rahatsız ettiği öne sürülüyor.Bu isimlerden biri Beşir Atalay...Ama en büyük rahatsızlığı veren isim yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala...İşte sebebi;"Gülen cemaatinin sivil olmayan

Cemaatin sevmediği 2 Bakan kim?

'Savaş kabinesi' denilen yeni bakanlar kurulundaki 2 ismin Cemaati fazlasıyla rahatsız ettiği öne sürülüyor.

Bu isimlerden biri Beşir Atalay...

Ama en büyük rahatsızlığı veren isim yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala...

İşte sebebi;

"Gülen cemaatinin sivil olmayan kanadının medyaya iliştirmiş olduğu bazı isimler de sosyal medya üzerinden Ala’nın içişleri bakanlığına getirileceğini, pek de memnun olmadıkları bir üslupla söylemişlerdi.

CEMAATİN EN SEVMEDİĞİ İSİM

Bunda şaşıracak bir şey yok çünkü Ala’nın, Hakan Fidan ve Beşir Atalay ile birlikte, bir süredir AKP hükümeti ve Erdoğan’a karşı alenen savaş yürüten odakların en sevmediği isimlerden biri olduğunu biliyoruz.

CEMAAT SAVAŞININ KURMAY HEYETİNDE

Bunun nedeni, onun uzun bir süredir Erdoğan’ın "sağ kolu", dolayısıyla hükümetin, yaşanması kaçınılmaz olan Cemaat ile savaşına hazırlıklarını yürüten kurmay heyette yer almasıdır.

Aslına bakılacak olursa Ala, Başbakanlık Müsteşarı olarak kalsa da bu savaşta önemli bir fonksiyon icra edecekti, buna rağmen, Meclis grubunu rahatsız edecek şekilde dışarıdan bakanlığa getirilmesi yeni dönemde kendisinin sorumluluklarının daha da artacağını gösteriyor.

DİĞER BAKANLARDAN ÇOK FARKLI

Ayağının tozuyla dün TRT’de canlı yayına çıkan Ala, İdris Naim Şahin, Muammer Güler, hatta Beşir Atalay gibi kendisinden önceki içişleri bakanlarından tamamen farklı bir profil çizeceğini gösterdi, siyasi kaygılar nedeniyle lafı dolandırmak yerine hedeflerini doğrudan, kararlı ve kendisinden emin bir şekilde anlattı. Hedefin ne olduğu da malum: Başta emniyet olmak üzere bürokrasideki "devlet içindeki devlet" yapılanmasını saptamak, etkisizleştirmek ve tasfiye etmek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem