Cemaate rağmen düğmeye basılıyor

Başbakan Yardımcısı Arınç dershanelerle alakalı yasal düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.Arınç dershaneler ile ilgili yasal düzenlemeleri konuştuklarını ve imzaya açtıklarını belirtti. Arınç yakın zamanda teklifin Genel Kurul'a gel

Cemaate rağmen düğmeye basılıyor

Başbakan Yardımcısı Arınç dershanelerle alakalı yasal düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Arınç dershaneler ile ilgili yasal düzenlemeleri konuştuklarını ve imzaya açtıklarını belirtti. Arınç yakın zamanda teklifin Genel Kurul'a geleceğini söyledi.

Arınç hükümetin dershanelere yönelik değişikliğin Genel Kurul'a Mart'tan önce gelmesini istediklerini ancak HSYK düzenlemesi gibi bazen de kimi düzenlemelerin durduğunu belirtti.

Arınç, "Son düzenlemenin anlatıldığı gün bu işin paydaşları tarafından büyük bir memnuniyetle paylaşıldı. Düzenlemeye katkı sağlayacaklarını belirtti. Sonrasında başka olaylar yaşadık, sadece dershaneler üzerinde konuşurken bir kısım samimi dileklerini ortaya koymuşlar. Ancak o günlerde işin bu tarafına girmeden hükümeti eleştiren, kötü sonuçlar vereceğini ifade edenler herhalde bundan memnun olmayıp önümüze başka konuları getirdiler. Şu aşamada bile nasıl değişiklikler istediklerini söylerlerse onlarla iş birliği yaparız. Fakat amaçları bu dershane tartışması üzerinden kötü amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Zaten yakında değişiklik önerisi internete verilecektir" dedi.

Arınç bir soruya şu yanıtı verdi; "TÜBİTAK şayet bu şekilde bir rapor verdiyse mahkemeye gider. Mahkemelerde bu delil ile alakalı bir dava varsa mahkeme bu kanıtı rapora göre değerlendirir. Yok şayet mahkeme bittiyse bu duruma göre yeniden mahkemeler görüşebilir."

Bülent Arınç bugün imzaya açılan kişisel verilerin korunmasıyla alakalı kanunun kişisel verilerin üçüncü kişilere verilmemesi ve bu verilerin nasıl korunacağı üzerine olduğunu ifade etti.

MHP seçim bürosuna yönelik saldırıyla alakalı Arınç, bir ailenin fertlerinin bu saldırıyı gerçekleştirdiğini ve gözaltına alınan kişilerden birinin 1997 doğumlu olduğunu belirtti.

Seçimlerin güvenliğiyle alakalı sorulan sorulara Bülent Arınç her seçimde olduğu gibi güvenlik önlemleri alınacağı ancak gerekirse buna yönelik daha da dikkatli tedbirler alınabileceğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem