Cemaatçi polislere geri dönüş yok!

İçişleri Bakanlığı, 17 Aralık operasyonundan sonra görevden uzaklaştırılan yaklaşık 4 bin polisin geri dönüş davası açmasına engel olmak için branş yönetmeliğini değiştirdi. Eski yönetmeliğe göre, branş sertifikası olan polisler ancak kendi branşlarında ç

Cemaatçi polislere geri dönüş yok!

İçişleri Bakanlığı, 17 Aralık operasyonundan sonra görevden uzaklaştırılan yaklaşık 4 bin polisin geri dönüş davası açmasına engel olmak için branş yönetmeliğini değiştirdi. Eski yönetmeliğe göre, branş sertifikası olan polisler ancak kendi branşlarında çalıştırılabiliyorken şimdi tüm şubelerde görevlendirilebilecek.

İstihbarat ve Kaçakçılık birimlerinde belli bir süre çalışan polisler, bir aylık kurslar sonunda branş sertifikası alıyor ve bu sayede sadece kendi branşlarına uygun birimlerde görev yapabiliyordu.

Branşına uygun olmayan atamalarda ise polis memuru, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak dava açabiliyordu. Ama yeni yönetmelik değişikliğiyle birlikte bu yol kapandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler