Cemaat yurtlarına operasyon var mı?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı gazetelerde, "Hükümetin cemaat yurtlarına operasyon" başlığı altında yayınlanan haberlere açıklık getirdi. Arınç, "Dün itibarıyla bazı gazetelerde bir çarpıtma haber yayınlandı. Özellikle Taraf gazetesi konuyu tamame

Cemaat yurtlarına operasyon var mı?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı gazetelerde, "Hükümetin cemaat yurtlarına operasyon" başlığı altında yayınlanan haberlere açıklık getirdi.
 
Arınç, "Dün itibarıyla bazı gazetelerde bir çarpıtma haber yayınlandı. Özellikle Taraf gazetesi konuyu tamamen çarpıttı. Konu 'Hükümetin cemaat yurtlarına operasyon" başlığı altında yayınlandı" dedi.
 
TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan kanun tasarısı bulunduğunu, bu tasarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Kuruluşu ve Teşkilatı Hakkında Kanun'da ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasıyla ilgili olduğunu belirten Arınç, "Konunun cemaat yurtlarına operasyonla veya buna benzer herhangi bir konuyla yakından uzaktan ilişkisi yok" diye konuştu.
 
YURTLAR MEB'E DEVREDİLİYOR
 
Arınç, 2009'dan bu yana sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kendi kaynaklarıyla özellikle fakir öğrencilerin kalabilmeleri için öğrenci yurtları yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bu öğrenci yurtlarını tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına devrediyor. Bu şekilde bugüne kadar yaklaşık 155 adet orta öğretim yurdu inşa edilmiş ve gençlerimizin hizmetine verilmiş durumda. Ancak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları hukuken, özel hukuk tüzel kişilikleri olduklarından hazine arazileri, bu vakıflara tahsis edilemiyor, mevzuat gereği. Yurt yapmak isteyen vakıfları ya da kendi paralarıyla arsa almak zorunda kalmakta veya Milli Eğitime tahsis edilmiş arsaların üzerine yurt yapmaktadırlar. Arsa aldıkları zaman da maliyetleri artıyor, Milli Eğitime tahsisli hazine arazi üzerinde yurt yaptıklarında ise yurt inşaatı tamamlandıktan sonra bunu devretme konusunda bir tapu sorunuyla karşılaşıyorlardı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem