Cemaat Firarda

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘paralel yapı’ soruşturmasında, ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ yönetim kadrosuna yönelik, Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. “Anayasayı ihlale teşebbüs etmek

Cemaat Firarda
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘paralel yapı’ soruşturmasında, ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ yönetim kadrosuna yönelik, Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. “Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurup yönetmek, hükümeti yıkmaya ve görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etmek” suçlarından sürdürülen soruşturmada dün aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya ve Şanlıurfa’nın da bulunduğu 10 ilde operasyonlar yapıldı. MİT TIR’larına yönelik soruşturma, usulsüz dinlemeler, KPSS’deki kopya skandalı, Taşhiye operasyonu, 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları, şüpheliler hakkındaki suçlamaların delili sayıldı.
 
ESKİ VEKİL GÖZALTINDA
 
Operasyon kapsamında Ankara’da Kazım Avcı, Şanlıurfa’da Cemal Türk, İstanbul’da Ali Çelik, Dilaver Azim ve eski AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen adreslerinde bulunup gözaltına alındı. Taşhiye operasyon kapsamında tutuklanan Samanyolu TV Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca da hakkında gözaltı kararı bulunuyor.
 
2013’TE KAÇTILAR
 
Operasyona ilişkin savcılık tarafından hazırlanan ‘bilgi notu’nda, örgütün yönetiminde yer alanların önemli bir kısmının 25 Aralık 2013 tarihinden itibaren yurtdışına kaçtığı, örgüt liderinin bazı örgüt yöneticileriyle ülke dışında yaşadığı belirtildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin önemli bir kısmının resmi sınır kapılarından ve meşru yollardan yurtdışına çıkmadıkları, kaçak olarak ülkeden ayrıldıkları ileri sürüldü.
 
YOKLUKTA TUTUKLAMA
 
Yurtdışına meşru yollardan çıkanların hakkında ‘yoklukta tutuklama’ kararı talep edileceği belirtilen bilgi notunda, “Yurtdışına resmi sınır kapılarından ve meşru yollardan çıkmayan ve ülke içinde olup olmadığı da kesin bir şekilde tespit edilmeyen kişiler hakkında yakalama emirleri talep edilip makul bir süre arandıktan sonra yakalanmamaları halinde haklarında yurtdışına çıktıkları kabul edilerek yokluklarında tutuklama kararı talep edilecektir. Soruşturma, Fetullahçı Terör Örgütlenmesini yöneten birim yöneticileri ve örgüt yöneticisinin çevresinde yönetimde ona yardım edenlere yönelik olarak devam etmektedir” denildi.
 
BULUNAMAYANLAR
 
Koza İpek Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, ABD’de yaşayan ve Fethullah Gülen’in yerine geçecek kişi olarak gösterilen Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, öğrencilerin yetiştirilmesinde sorumlu olan Sait Aksoy, Necdet Başaran, eski Polis Akademisi öğretim üyesi, yazar Önder Aytaç, Aladdin Kaya, Mustafa Yeşil, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Cemaat’in Emniyet imamı olduğu öne sürülen Osman Hilmi Özdil, Yargı imamı olduğu ileri sürülen Ahmet Can, Gülen’in doktoru olduğu ileri sürülen Tuncay Delibaş’ın da aralarında bulunduğu 67 şüphelinin firari olduğu anlaşıldı. Haklarında gözaltı bulunan kişiler arasında Cemaat’in Brezilya ve Arnavutluk imamlarının da bulunduğu belirtildi. 22 şüphelinin Türkiye’de olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem