Cem Uzan'a AİHM şoku!

Türkiye, Libananco'nun açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının sonucunu beklerken sevindirici bir haber de AİHM geldi. AİHM, Kemal Uzan'ın ardından Çukurova (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik'in küçük ortakları tarafından Türkiye aleyhine açılan tazminat talep

Cem Uzan'a AİHM şoku!

Türkiye, Libananco'nun açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının sonucunu beklerken sevindirici bir haber de AİHM geldi. AİHM, Kemal Uzan'ın ardından Çukurova (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik'in küçük ortakları tarafından Türkiye aleyhine açılan tazminat talepli davalarını da reddetti. Böylece, ÇEAŞ ve Kepez'in AİHM yolu kapanmış oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2003 yılında el konulan Uzanlar'a ait ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili AİHM'de iki ayrı dava açılmıştı.

Star'ın haberine göre, bu davalardan ilki, firarda bulunan baba Kemal Uzan tarafından açılan davalardan oluşuyor. İkinci dava ise ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'in küçük ortakları tarafından açılmıştı.

157 ÇEAŞ ve Kepez küçük hissedarı, öncelikle Danıştay'da dava açmış, Danıştay'daki davaların kaybedilmesinin ardından ise konuyu AİHM'e taşımıştı.

Söz konusu davalarla ilgili AİHM kararını verdi. Mahkeme, ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasının 'hukuki aykırı' olmadığını belirterek, küçük yatırımcıların tazminat taleplerini reddetti.

Böylece, ÇEAŞ ve Kepez'in AİHM'deki tüm davaları sonuçlanmış oldu. Bu davanın sonucuyla firardaki Uzan Ailesi, yeni tazminat talebinde bulunamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler