Çelik'ten Büyükelçi'ye "haddini bil"!

 Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'ye cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir

Çelik'ten Büyükelçi'ye "haddini bil"!

 

Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'ye cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş" dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizyon programında, Ricciardone'nin Ergenekon ve Balyoz davaları göstererek Türk yargısına yönelik eleştirilerde bulunmasını değerlendirdi.
 
Çelik, "Anlaşılan o ki, Sayın Büyükelçi, Türkçe bilmesine rağmen hala 'acemi elçi' durumundan kurtulamamış. Umarız ki bu devirdiği son çam olur. Ricciardone Türkiye'ye gelir gelmez, buna benzer bizim iç meselelerimizle ilgili laflar etmişti. O zaman Başbakan kendisine 'acemi büyükelçi' demişti. Bu hakkı size kim veriyor? Netice itibariyle bu Türkiye'nin iç meselesidir. Sizin mahkemeleriniz bizim mahkemelerin temyiz mahkemesi değil, bir üst mahkemesi değil.
 
Biz Sayın Ricciardone'yi kendi sınırları ve hudutları içinde kalmaya davet ediyoruz. Bunu hoş karşılamadığımızı, kınadığımızı, ayıpladığımızı ifade ediyorum. Bir kez daha söylüyorum sayın büyükelçi haddini bilmelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler