Çelik’ten Asgari Ücretle İlgili Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretten vergi alınmamasıyla ilgili yasal bir çalışmanın olmadığını söyledi.Bursa'da Kurban Bayramı namazını kıldığı cami çıkışında habercilerin sorularını cevaplanyan Faruk Çelik, şunları kaydetti: "B

Çelik’ten Asgari Ücretle İlgili Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücretten vergi alınmamasıyla ilgili yasal bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Bursa'da Kurban Bayramı namazını kıldığı cami çıkışında habercilerin sorularını cevaplanyan Faruk Çelik, şunları kaydetti:
 
"Bu konu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda partilerin uzlaştığı bir konu. Yoksa yasal olarak yapılan bir düzenleme neticesi değil. Şu anda asgari ücretten verginin alınmamasıyla ilgili bir düzenleme yok. Böyle bir şey meclisin gündeminde değil.
 
Bizim gündemimiz de yok. Ama Anayasa Komisyonu, Anayasaya girmeli mi, girmemeli mi bunlar tartışılabilir. Böyle bir karar almış 4 siyasi parti. Biz o çerçevede karara saygı duyarız. Olmuş, bitmiş diye lanse etmek, kabul etmek doğru değil. Bununda tabii mali yönü var.
 
Bir yere vereceksiniz, vermeniz gerekiyor, bu talep doğru taleptir, meşru taleptir, olabilir ama bunun karşılığını dengeleyerek bunları yapmak gerekiyor. Hesapsızlık dönemi bizde kapandı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem