ÇAYKUR’da o işçilere müjde

6 aydan az çalıştırılmayacak!

ÇAYKUR’da o işçilere müjde

Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerin 6 aydan daha az çalıştırılmayacağını açıkladı.



Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Çaykur mevsimlik işçiler konusunda yaptığı açıklamada, “Çaykurdaki işçilere 9 ay 29 güne kadar çalışma imkanı getirdik. 170 gün olan üst sınır 9 ay 29 güne çıkarıldı. Bu üst sınırdır. Kimin ne kadar çalıştırılacağını Çaykur’un ihtiyaçlarına  göre Çaykur yönetimi belirleyecek. Ama bu noktada bir şey ortaya koyduk; bunu inşallah toplu sözleşmeye de koyma yönünde kararlılığımız var. Toplu sözleşmede de yer alan 120 günden aşağıya çalıştırılamaz olan o hükmü 180 günden aşağıya çalıştırılamaz şeklinde dönüştürüyoruz. Ama ben şuna inanıyorum; 180 günde Çaykur’a yetmeyecek. Çünkü artık kadrolu işçilerin yapacağı işleri de bundan sonra mevsimlik işçiler yapabilecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem