Cavcav'dan şike itirafı!

 Şike soruşturmasıyla başlayan tartışmalara değinen Cavcav, 35 yıllık başkanlık dönemine ilişkin çok tartışılacak itiraflarda bulundu. Birisine hakemlere para verip, maç satın alıyor diye para verdiğini anlatan İlhan Cavcav, "Meğer adam o parayla toto oyn

Cavcav'dan şike itirafı!

 


Şike soruşturmasıyla başlayan tartışmalara değinen Cavcav, 35 yıllık başkanlık dönemine ilişkin çok tartışılacak itiraflarda bulundu. Birisine hakemlere para verip, maç satın alıyor diye para verdiğini anlatan İlhan Cavcav, "Meğer adam o parayla toto oynuyormu, kandırılmışız." dedi. Bir Kulüp Başkanının kendisine para teklif ettiğini, kabul etmeyince futbolcuları satın aldığını da söyleyen Cavcav, program sunucusu Balçiçek İlter'in bu kişilerin kim olduğu yönündeki sorularına cevap veremeyeceğini belirterek, "Futbolcuların isimlerini vermem ama ikisi de şu anda kötü durumda" diye konuştu.

HAKEM SATIN ALMAK İÇİN PARA VERDİM
Ben Gençlerbirliği Kulübü'ne yeni başkan olmuşum. Birinci Lig'te de tutunmak istiyoruz. TRT'de bir arkadaşımız bana dedi ki: İlhan Bey, falan maçın hakemini ben satın aldım. Kaç para, dedim. 200 liraymış. Ben 6-7 ay bu adam bizim maçları alıyor, hakemleri ayarlıyor diye bu paraları verdim. Sonradan mağlup oluyoruz, Hani sen hakemi almıştın? diye soruyorum “Adam bizi kandırdı” diyor. Meğer adam o parayla toto oynuyormuş. Ben o zamanlar büyük paralar verdim bu iş için.

3 TEMMUZ OLAYLARI MİLAT
Türkiye'de teşvik primi vardı. Ancak bizle değil, takım kaptanlarıyla konuşulurdu. Sonradan da hakikaten konuşulan paralar verilirdi. Bizim haberimiz olurdu ama ben müdahale etmezdim. Çünkü sistem böyleydi. Ancak 3 Temmuz olayları Türkiye'de bir milat oldu. Bu olaydan sonra şike olayı bu ülkede tarihe gömüldü.

BİR KULÜP BAŞKANI GELDİ VE...
Bir gün Birinci Lig'ten bir kulüp başkanı işyerime geldi. “Sizinle maçımız var, bize 1 puan vereceksiniz” dedi. Mümkün olmadığını söyledim. “Aşağıda bir araba var, içinde bir çanta var. O çantayı getirin” dedi. Çantayı bir getirdiler, içinde 50 milyon var. Bu ne? dedim. “Bu parayı al” dedi. Olmayacağını söyleyince çantayı alıp gittiler. Maç oynanıyor, 2-1 galibiz, son dakikada adamlar golü attı. Daha sonra Erdoğan Ünver Futbol Federasyonu başkanı oldu. Bursa'daki ilk toplantıdan sonra konuşurken bana parayı teklif eden arkadaş ayağa kalkıp “En büyük başkan Cavcav” dedi. Neden böyle dediğini sorunca da beni “Sana 50 milyon verdim, almadın. Ben de o işi 15 milyona hallettim”diye yanıtladı. İki futbolcuya 7.5'ar milyon vermiş. Ancak ben 35 yıla dayanarak şunu söyleyebilirim ki kim bu futbola ihanet ederse en sonunda pişman olmaya mahkum. Futbolcuların isimlerini vermem ama ikisi de şu anda kötü durumda.

TEŞVİK PRİMLERİNE GÖZ YUMDUK
İlhan Cavcav, İlter'in"Keşke alsaydım diye düşünmediniz mi?" sorusuna, "Hayır, ben düşünmezdim. Çünkü ben işime dahi bir kuruş haram sokmadım. Sadece teşvik primlerine göz yumduk. 3 Temmuz sürecinde zaten bunlar tamamen ortadan kalktı...." diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler