Casus avı BDDK'ya sıçradı!

 İzmir’de başlayan ve ekonomi bürokrasisine uzanan casusluk davasında, Merkez Bankası’nda yaşanan depremin benzeri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda (BDDK) yaşandı. Merkez Bankası’ndan sonra BDDK’da da 3 bürokrat casuslukla suçlandı. Görevden a

Casus avı BDDK'ya sıçradı!

 
İzmir’de başlayan ve ekonomi bürokrasisine uzanan casusluk davasında, Merkez Bankası’nda yaşanan depremin benzeri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nda (BDDK) yaşandı. Merkez Bankası’ndan sonra BDDK’da da 3 bürokrat casuslukla suçlandı.
 
Görevden almadı
 
Merkez Bankası’ndaki 11 bürokratla aynı şekilde, iddianamede sanık olmayan, tanık olarak da yer almayan 3 BDDK bürokratını görevden almayan BDDK Başkanı Mukim Öztekin, suç kesinleşmeden herhangi bir görevden alma olmayacağını da deklara etti.
 
Soruşturma başlatıldı
 
Edinilen bilgilere göre Öztekin, casuslukla suçlanan 3 BDDK bürokratıyla ilgili Kurul Üyelerine de “Sonuç netleşmeden, suç kesinleşmeden bürokratlarımı kimse görevden alamaz” dediği öğrenildi.
 
Bu kapsamda söz konusu bürokratlar halen görevlerinin başında bulunuyor. Bürokratların da isteğiyle konuyla ilgili soruşturma da başlatılmış durumda. Kurum içinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından çıkacak sonuca göre bürokratlarla ilgili yeniden durum değerlendirmesi yapılacak.
 
Bazı üst düzey bürokratlar, “Her an kimin neyle suçlanacağı belli değil. Dava tamamlanıp, suçu kesinleşmeden kimse suçlu değildir. Herkes hakkında birgün ihbar gelebiliyor. Başkan, suçu netleşmedikçe kimseyi görevden almam” dedi. Bu BDDK içinde büyük bir güven duygusu yarattı” yorumlarını yaptı.
 
Casusluk belgesi internet sitesinde!
 
BDDK’da casuslukla suçlanan üst düzey bürokratlardan biri olan A.T.V.’ye ilgili iddia ilginç bir detay içeriyor. V.’nin casusluk yaptığı ve yurtdışı bağlantılı casusluk çetesine verdiği iddia edilen belgenin “2009 yılı bankacılık sektör raporu” olduğu bildirildi. Ancak BDDK, 10 yılı aşkın bir süredir, yıllık bankacılık sektör raporlarını internet sitesinden yayınlıyor. Söz konusu yayın, en fazla sayıda insan tarafından okunması, incelenmesi için yayınlandı bilgisi de anında kamuoyuna duyuruluyor. Halen sözedilen yayın BDDK internet sitesinde incelenebilir durumda, kamuoyuna açık bir bilgi olarak yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem