Çarşafla geldi dershaneyi taradı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gece kadın çarşafı giymiş bir erkek İzzet Keser Caddesi Balıkçılar Sokak’taki bir dershaneye Kalaşnikof’la ateş açtı.Saldırı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, üzerinde kadın çarşafı bulunan saldırga

Çarşafla geldi dershaneyi taradı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gece kadın çarşafı giymiş bir erkek İzzet Keser Caddesi Balıkçılar Sokak’taki bir dershaneye Kalaşnikof’la ateş açtı.

Saldırı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, üzerinde kadın çarşafı bulunan saldırganın dershanenin önüne gelip çarşafını açtığı, uzun namlulu silahla yaklaşık 5 saniye ateş ettiği görüldü.

Saldırganın geldiği yöne kaçtığı belirlendi. Saldırganın arkasında yürüyen bir kişinin ise, saldırganın çarşafı açıp uzun namlulu silah ile ateş etmeye başlaması üzerine geri kaçtığı göze çarptı. Saldırıda dershaneye 13 kurşun isabet ederken, bekçi Muhammed Akyol omzuna isabet eden kurşun ile yaralandı.

Cizre'de dershanenin kurşunlanmasına bölgeden tepki yağıyor: Bu saldırılar gençlerin geleceğini yıkamayacak

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki FEM Dershanesi şubesine yapılan saldırıya bölgedeki STK'lar sert tepki gösterdi. Öğrencileri tarayan zihniyetin insanlıktan nasibini almadığına dikkat çeken STK'lar, karanlık güçlerin gençlerin geleceğine kurşun sıktıklarını kaydetti. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise, "Cizre'nin fakir-fukara çocuklarına saldırıldı." dedi.

Şırnak Cizre'deki FEM Dershane-si'nin kadın kılığına giren bir kişi tarafından önceki gece uzun namlulu silahla taranmasına bölgedeki sivil toplum kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri sert tepki gösterdi. PKK'nın bu tür saldırılarla daha önce öğretmenleri bölgeden kaçırdığını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, ancak bu kez öyle olmayacağının altını çizdi. Memiş, "Amaçları umutları yıkmaksa buna asla prim vermeyeceğiz." dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, saldırıyı 'insanlık dışı' diye değerlendirirken, DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, Şırnak'ta ilk üç dereceyi çıkaran dershaneyi tarayanların bu başarıyı hazmedemediğine dikkat çekti. Mardin'in kanaat önderlerinden Süleyman Akdağ ise halkın tezgahı gördüğünü ifade etti: "Eğitimde başarıların geldiği bir dönemde çocukları cahil bırakmak istiyorlar."

Cizre'deki dershaneye yönelik saldırıyı kınayan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, öğrencileri tarayan zihniyetin insanlıktan nasibini almadığını belirtti. Memiş, "Terör örgütünün eğitim camiasına bu tür saldırılar yaparak kendi ayağına sıktığını dile getirmiştik. Gençlerin geleceğini kazanmak için, hayallerini gerçekleştirmek için sınav mücadelesi verdiği bir yerde saldırıya uğraması ne kadar insanîdir? Bu gençler gelecekleri adına gece yarısına kadar çalışırken saldırıya uğradılar. Artık eğitimcilerden ellerini çeksinler. Akıllarını başlarına alsınlar, ellerini bölgedeki gençlerin üzerinden çeksinler. Bugün kahvehaneler gençlerle dolu, hepsi terör belasından dolayı okuyamadı. Bunu istiyorlar." dedi.

İNSANLIK DIŞI BİR SALDIRI

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Kim olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu tasvip edilecek bir olay değildir. Bu tür saldırıları yapanlara söyleyecek söz bulamıyorum. İnsanlık dışıdır. Allah bunlara akıl fikir versin, ıslah etsin. Çok yazık, bir eğitim kurumuna saldırılır mı? Bu çocuklar benim de olabilir, Şırnaklı bir kardeşimin de. Başımıza ne geldiyse eğitimsizlikten, cehaletten geldi. Birileri bunu istiyor anladığım kadarıyla ve eğitime, güzel çalışmalara engel olmaya çalışıyorlar. Çocuklara saldır, dershaneyi tara bu akıl işi değil. Halkın buna sert şekilde tepki vermesi gerekiyor. Bunu yapmışsa terör örgütleri ya da karanlık güçleri şiddetle kınıyorum.

BAŞARIYI HAZMEDEMEDİLER

DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata: Saldırıya uğrayan FEM Dershaneleri Cizre Şubesi açıklanan son YGS sonuçlarında ilk üç dereceyi çıkarmış. Bu başarıyı hazmedemeyen çevrelerden yapılan bir saldırıdır. Bir korku psikoloji oluşturulmaya çalışılmıştır. Eğitim gönüllülerinin bir korkusu olsaydı dünyanın en ücra yerlerine gitmezlerdi. Dünya çapında böylesi bir hizmeti nasıl gerçekleştirebileceklerdi. Bu tür saldırılar sindirme yerine başarıyı tetikleyecektir, saldırganlar amaçlarına ulaşmayacaklardır. Menfur bir saldırıdır.

BİZİ ÖĞRETMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR

Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) Başkanı Adnan Şen: Cehaletle mücadele eden bu kıymetli öğretmenlere yapılan saldırıyı esefle kınıyorum. Daha önce de insan yakma girişiminde bulunan bu tür cahiller bizi öğretmekten alıkoyamayacaktır. Başkasına yaşam hakkı tanımayanların demokrasiden bahsetmesi ve bunu ağızlarında sakız yapması da ayrıca manidardır.

DÜN İMAMA SALDIRAN ZİHNİYET, BUGÜN ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALIYOR

Mardinli kanaat önderlerinden Süleyman Çelik: Şırnak'ta YGS'de birinciler çıkaran dershaneye yapılan saldırılar, buradaki halkın çocuklarını cahil bırakmak isteyen zihniyetin sonucudur. Dün imamı öldüren zihniyet, bugün de öğrencilere, dershanelere saldırıyor. Halkımız bunlara gereken cevabı verecektir. Olayı tezgâhlayan ve yapanları kınıyorum.

SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAYACAKTIR

Kanaat önderlerinden Süleyman Akdağ: Saldırının asıl amacı bölgedeki huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik. Özellikle okulları hedef alan saldırılar hiçbir zaman bizi yıldıramayacaktır. YGS'de Şırnaklı çocukların il birincisi olduğu bir dönemde böyle saldırı düzenlenmesi karanlık güçlerin bir oyunudur. Çocukları cahil bırakmak isteyenlerin tezgâhladığı bir oyundur.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem