“Çapsız” diyen CHP Mileltvekili Haluk Pekşen’e cevap verdi

Vali Öz, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in yaptığı açıklamalara cevap vererek, "Bu memleket Araplar'a mı satılıyor deniyor. Böyle bir şey yok" dedi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretinde Cemiyet Başk

“Çapsız” diyen CHP Mileltvekili Haluk Pekşen’e cevap verdi

Vali Öz, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in yaptığı açıklamalara cevap vererek, "Bu memleket Araplar'a mı satılıyor deniyor. Böyle bir şey yok" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyaretinde Cemiyet Başkanı Turgut Özdemir ve yönetim kurulu ile bir süre sohbet eden Vali Öz, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Vali Öz burada yaptığı açıklamada "Bu memleket Araplara mı satılıyor deniyor. Böyle bir şey yok. Biz turizm için çalışıyoruz. Trabzon'da kamu alanında ödenek sıkntımız yok" dedi.

“Çapsız” diyen CHP Mileltvekili Haluk Pekşen’e cevap verdi


Sorulan bir soru üzerine CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in Vali Öz'ü kastederek söylediği 'çapsız' kelimesine ise sert yanıt vererek, ceza ve tazminat hakkımı kullanacağım dedi.

Vali Öz şunları söyledi;

"Kendi ilimde ve ülkede çapını belirleyen milletin değerlendirmesini Kamuoyuna bırakıyorum. Dolayısıyla bu konuda bu yaklaşımı ben benimsemiyorum kabul etmiyorum ve saygısızlık olarak görüyorum. Hukuki süreci de kullanacağım. Hem ceza hem de tazminat hakkımı bu defa beraberce kullanacağım. Ben şuna inanıyorum; Bu göreve layık olduğum için getirildim.

Bunu bir şeref olarak görüyorum. Geldiğim ilk günden bu yana da açık şeffaf hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla kişisel değerlerimden ödün vermeden ve hiçbir zaman siyaseti mesleğimin önüne geçirmeden siyasi bir duruma makamımızı ve mevkimizi ulaştırmadan bu noktaya gelmeye çalıştım. Bu güne kadar yapılan bu tür değerlendirmelere tek tek çıkıp cevap vermedim. Bunun dışında.. Şimdi kamu görevlileri için değerlendirme veya kullanılan ifadeyle çapın belirleyen mekanizmalar farklıdır. Ve ben bu mekanizmaların bu anlamda bizi bu göreve layık gördüğü için burada olduğumu düşünüyorum. Ancak seçimin sonucunu belirleyen unsur milli irededir. Dolayısıyla bizi bu göreve getiren iradenin çapını bu millet takdir etmiş ve o görevi o yetkiyi onlara vermiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem