Cansu Kaya davasında 2. duruşma görüldü

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde kaybolduktan üç gün sonra kanalda cansız bedeni bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katledilmesiyle ilgili 2. duruşma bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.Geçtiğimiz 14 Haziran'da Ortaca ilçesine bağlı

Cansu Kaya davasında 2. duruşma görüldü

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde kaybolduktan üç gün sonra kanalda cansız bedeni bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katledilmesiyle ilgili 2. duruşma bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Geçtiğimiz 14 Haziran'da Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki iş yerinden iş çıkışı ayrılan ve kayıplara karışan Cansu'nun 3 gün sonra Dalyan kanalı Çandır geçişi mevkiinde, su üzerinde yarı çıplak halde cesedi bulunmuştu. Yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanılmış ve katledildikten sonra kanala atıldığı tespit edilmiş ve 17 Haziran'da toprağa verilmişti.

Soruşturma dahilinde incelenen iş yeri ve MOBESE kamera kayıtları neticesinde, Kaya son olarak N.D. ve M.P.Ç. ile yürürken görülmüş, bunun üzerine iki şüpheli gözaltına alınmıştı. İlk ifadelerinde çelişkili cevaplar veren iki zanlı, Cansu'nun olay gecesi yüzme bilmediği için kazara boğulduğunu, kanalda aradıklarını fakat bulamadıklarını, bunun üzerine Cansu'nun teknede kalan elbiselerini korktukları için götürüp başka bir yerde yaktıklarını dile getirmişlerdi. Bunun üzerine Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada N.D. ve M.P.Ç. hakkında, kasten adam öldürme, cinsel saldırı, cinsel istismar ve kişilik haklarından yoksun bırakma, suçlarından ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmişti ve 1 Eylül'de görülen ilk duruşmanın ardından, mahkeme 20 Ekim'e ertelenmişti. Bugün gerçekleştirilen 2. mahkeme neticesinde, 2 tanık daha dinlenirken, zanlılar N.D. ve M.P.Ç.'ye Cansu'nun karnındaki tırnak iziyle ilgili sorular soruldu. Cansu'nun kesin ölüm raporunun bekleniyor olması nedeniyle mahkeme duruşmayı bir kez daha erteledi. Cansu Kaya davasının 3. mahkemesi 4 Aralık Cuma günü saat 09.30'da Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Mahkemeye birçok STK temsilcileri ve üyeleri katılırken, çevik kuvvet ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. N.D. ve M.P.Ç.'nin arkadaşlarının da iki zanlıya destek vermek için mahkemeye gelmeleri dikkat çekti. Duruşmaya katılmak isteyen zanlının arkadaşları, Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın kabul etmemesi üzerine duruşmaya alınmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler