“Canlı bomba”yakalandı

 MİT ve Emniyetin DHKP-C örgütüne yönelik yaptığı istihbari çalışma sonucunda hazırlanan 104 kişilik eylemci listesindeki Bulut Yayla, Edirne’den Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı. “Canlı bomba” listesindeki Yayla ile ilgili bir ay önce Ankara’da eylem

“Canlı bomba”yakalandı

 

MİT ve Emniyetin DHKP-C örgütüne yönelik yaptığı istihbari çalışma sonucunda hazırlanan 104 kişilik eylemci listesindeki Bulut Yayla, Edirne’den Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı.
 
“Canlı bomba” listesindeki Yayla ile ilgili bir ay önce Ankara’da eylem yapacağı yönünde istihbarat alındığı öğrenildi.
 
HER İKİ LİSTE DE YER ALIYOR
MİT, DHKP-C örgütüne yönelik yaptığı istihbari çalışma sonucunda, 104 kişilik eylemci listesi hazırladı. Yayla, listedeki aranan 33 kişinin arasında yer alıyordu. Yayla’nın yurt dışına kaçarak silah ve bomba eğitimi aldığı öğrenildi. Tüm emniyet birimlerine “canlı bomba” listesindeki fotoğrafıyla birlikte bilgi paylaşılırken, yaklaşık 2 yıldır yapılan tüm aramalarda Yayla’ya ulaşılamadı.
 
HEDEF ANKARA
MİT ve Emniyet’in ortak istihbarat çalışmasında Yayla’nın Türkiye’ye giriş yaparak Ankara’da eylem yapacağı bilgisi alındı. Bir ay önce tüm sınır kapılarındaki güvenlik birimlerine ve emniyet müdürlüklerine “acil” koduyla uyarı yazısı geçildi. Yayla’nın fotoğrafları da birimlerle paylaşıldı. Yayla, 31 Mayıs tarihinde Edirne’den Türkiye’ye yasadışı yollarla giriş yaparken yakalandı. Yayla, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
ECEVİT ŞANLI İLE AYNI YERDE EĞİTİM ALDILAR
Yayla’nın, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne canlı bomba saldırısında bulunan DHKP-C’li Ecevit Şanlı ile aynı dönemde yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Yayla’nın, Şanlı ile birlikte örgütün yurtdışındaki kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı da kaydedildi.
 
BAKANLIK AÇIKLADI
İçişleri Bakanlığı da Yayla’nın yakalandığını yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, “31 Mayıs 2013 tarihinde sabah saat 06.00 sıralarında DHKP/C terör örgütü üyesi olan Bulut Yayla kolluk birimlerimiz tarafından Edirne ilinde yakalanmıştır. Bulut Yayla’nın, DHKP/C terör örgütünün gençlik yapılanması sorumlusu olarak örgütün üst düzey sorumluları ile irtibatlı olduğu, Türkiye genelinde 8-9 Mayıs 2012 tarihlerinde DHKP/C terör örgütüne yönelik olarak 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonun firarisi olduğu ve illegal yollardan Avrupa’ya geçerek silahlı-bombalı eğitim almış olduğu, kolluk birimlerimize veya ülkemizde bulunan yabancı ülke temsilciliklerine yönelik olarak önümüzdeki günlerde silahlı, bombalı veya canlı bomba türü bir eylem gerçekleştirmek üzere illegal yollardan ülkemize giriş yaptığı değerlendirilmektedir. Adı geçen şahıs 3 Haziran 2013 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış olup yargılanması devam etmektedir” denildi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem