Canlı bombanın kimliği belli oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yapılacağı stadyumu hedef alan, ancak törenlerin iptal edilmesiyle bu kez Ak Parti il binasına yönelen 'canlı bomba', kentin alışveriş merkezi Genç Caddesi'ni kana buladı. Olay yerindeki inceleme ve görgü tanıkları

Canlı bombanın kimliği belli oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yapılacağı stadyumu hedef alan, ancak törenlerin iptal edilmesiyle bu kez Ak Parti il binasına yönelen 'canlı bomba', kentin alışveriş merkezi Genç Caddesi'ni kana buladı. Olay yerindeki inceleme ve görgü tanıklarının ifadesine göre, caddenin en kalabalık olduğu saat 13.41'deki olayda, 3 çocuğuyla alışverişe çıkan Nesibe Belgin, 'canlı bomba' kadın terörist ile göz göze geldi.

Ak Parti il binasına girmeyi hedefleyen 'canlı bomba', fark edildiğini anlayınca panikle üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmek için hamle yaptı.

'Canlı bomba'nın hemen yakınında bulunan Nesibe Belgin, çocuklarını iterek ölümden kurtardı, ancak kendisi uzaklaşmaya fırsat bulamadı ve kulakları sağır eden patlamada parçalanan 'canlı bomba' ile olay yerinde yaşamını yitirdi.

Mehmet Çibuk'un can verdiği patlamada yaralanan 21 kişi hastaneye kaldırıldı. Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nesibe Belgin'in 3 çocuğundan 14 yaşındaki Veysel Belgin'in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ve durumunun kritik, Hazal ve Ceylan Belgin'in durumlarının daha iyi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem