Çankaya'dan bitki bakım uyarıları!

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Çankaya, çiçek bakımı konusunda uyarılarda bulunurken bütün bitkilerin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.Çiçek bakımı konusunda önemli uyarılarda bulunan Çankaya, "Tabiatta neredeyse bütün bitkile

Çankaya'dan bitki bakım uyarıları!

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Çankaya, çiçek bakımı konusunda uyarılarda bulunurken bütün bitkilerin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Çiçek bakımı konusunda önemli uyarılarda bulunan Çankaya, "Tabiatta neredeyse bütün bitkilerin bir dinlenme mevsimine ihtiyaç vardır. Dinlenme dönemi otsu ve soğanlı bitkiler yapraklarını dökerek kışı geçirirler. Salon bitkilerinin büyük bir bölümünü oluşturan, her zaman yetiş bitkilerde dinlenme dönemi büyümenin yavaşlaması şeklinde kendini belli eder. İşte bu dönemde bitkiye fazla su ve besin maddesi verilmelidir" dedi.
Bu yıl kış mevsiminin erken gelmesi sebebiyle kışlık bakım konusunda uyarılarda bulunan Çankaya, "Özellikle kış mevsimi boyunca çiçekler ısı kaynağından uzakta tutululmalıdır. Difenbahya eğrelti gibi sürekli nemli toprak isteyen çiçeklere ise az ve sık su verilmeli. Kış aylarının gözbebeği, anavatanı Karadeniz Bölgesi olan Açelya gibi kışın çiçek açan bitkiler kış süresince normal sulanır ve gübrelenir. Bu gibi bitkilerin dinlenme dönemleri ise yaz dönemleridir. Menekşe gibi devamlı aktif çiçeklerin ise
dinlenme ihtiyaçları olmamalarına rağmen kış sonunda bir ay süreyle az su ve besin maddesi verilerek dinlendirilir. Bütün salon bitkilerinin saksı değişimi ise ilkbaharda yapılmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem