Canikli'den Genç'e: Zerre kadar beyin yok

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kendisini "Zihninde zerre kadar beyin yok" diye eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye "Canikli, gel gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim senin beyninden en azından 500 kat fazladır" teklifinde bu

Canikli'den Genç'e: Zerre kadar beyin yok

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kendisini "Zihninde zerre kadar beyin yok" diye eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye "Canikli, gel gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim senin beyninden en azından 500 kat fazladır" teklifinde bulundu.

Dün akşam Genel Kurul'da Ak Parti'nin Meclis'te çalışma saatlerinin uzatılmasına ilişkin grup önerisinin görüşülmesi sırasında ilginç tartışmalar oldu. Genç'in Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u eleştirmesiyle başlayan ve daha sonra milletvekillerinin birbirinin beyinlerini kıyasladığı ve "çiçek sulama" göndermelerinin yapıldığı tartışma tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

ZEKA İTİBARIYLA GELİŞMEMİŞSİN

CHP'li Kamer Genç: Gençler gitmiyor üniversiteye, ısınmıyor. Bir buçuk ay çocuklar eğitime başlamamış. Ne olacak bu çocukların hâli?

AK Parti'li Recep Özel: Vallahi, senin oğlun ne olduysa onlar da olur.

CHP'li Kamer Genç: Yahu, senin hâlâ aklın gelişmemiş. Zekâ itibarıyla gelişmemişsin. Bir Adana Valiniz var. Peki, o Adana Valisi eğer size ‘kavat' deseydi, siz bunu kabul edecek miydiniz? Akbil olayında Recep Tayyip Erdoğan'ın suistimalleri vardı, müfettişken inceledi. Soygunları örtbas eden bir rapor düzenledi, Tayyip Bey de kendisine kıyak olsun diye, getirdi, vali yaptı. Çocuğunu üniversiteye gönderen ana babalara Tayyip Erdoğan diyor ki: ‘Ya bu çocuklarınız geliyor, ahlaksızlık yapıyor.' Tayyip Bey herkesi kendisi gibi mi biliyor?

ÇİÇEK SULAYAMAZ MI?

AK Partili Ramazan Can: Ahlaksız sensin.

AK Partili Muzaffer Yurttaş: İki tane insan yan yana gelip çiçek sulayamaz mı?

MHP'li Lütfü Türkkan: Senin evine gönderelim çiçek sulamaya! Çiçekçi, seni yakalarız bir gün çiçek sulamaya, haberin olsun. Sen devamlı suluyormuşsun, gördüm ben.

AK Partili Belma Satır: Seviyeli olun. Ayıp!

AK Partili Yılmaz Tunç: Kamer'in avukatlığı sana mı düştü?

AK Partili Bülent Turan: İşte, Kamer Genç'in MHP versiyonu! Bizim kasetlerimiz...
MHP'li Lütfü Türkkan: Bir şey mi vardı o kasette yakaladığın? Yakaladığın birisi mi vardı? Canına mı dokundu? Orada birisine mi rastladın? Üzülmüşsün!

ZERRE KADAR BEYİN YOK

AK Partili Nurettin Canikli: Ahlaktan nasibini almamış herhangi birisi birilerine ahlak dersi verebilir mi? Veremez. Peki, zihninde zerre kadar beyin olmayan herhangi birisinin konuşmalarını ciddiye almak mümkün mü?

CHP'li Kamer Genç: Canikli ‘beyinsiz' diyor. Canikli, gel gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim senin beyninden en azından 500 kat fazladır. Şimdi sen benim yanımda cahil kalırsın cahil. Sen şimdi benim yanımda konuşamazsın. Bakın, ben maliye okulu mezunuyum ve senin de üstadınım. Ben biliyorum Canikli Maliyede birtakım görevlerde bulundu, bende bulundum. Ama, Merkez Uzlaşma Komisyonunda ne fırıldaklar döndüğünü biliyorum.
AK Partili Ramazan Can: Fırıldak sensin!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler